Imi doream de mai bine de un an sa revin la problema Romaniei actuale, privita ca stat medieval. De fiecare data cand arunc replica asta pe tapet, imi sare un patriotard  inainte sa latre ca fac propaganda antinationala.

Acum trei luni mi-am asumat fara succes misiunea de a imbogati blogul cu liste & topuri. Totusi , mi-am spus ca nu pot rata oportunitatea de a nu aduce nimic nou intr-un domeniu.  Fara o ordine sau logica reala, iata (din nou) cateva observatii si sugestii cu privire la Evul Mediu national:

1.Proprietatea : Eu am venit primul, eu am construit baraca peste , deci terenul  e al meu ! Si daca ma enervez si mai tare, pun si gard de sarma ghimpata si dau cu vaselina, mama voastra de studenti nenorociti !  Da cum ba, n-am acte pe el ? Da cine are ba, ma-ta ? Am plantat un pom, deci am investit, deci terasa blocului e a mea !  Ce, ai parcare cu loc de la ADP ? Da  de unde vrei sa stiu eu ca-i a ta ? Si ce daca ai scris ? De ce n-ai pus un gard sau niste bolovani pe ea ? (Poate ca asa se vor mai lumina lucrurile si in privinta primelor ostilitatilor daco-romane  : romanii n-aveau gard de sarma ghimpata.)

2.Biserica : Fratii intr-un Hristos ! Simt ca inainte de fiecare insemnare online, ar trebui sa cerem aprobare pecetluita de la patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului si de la Prefericitul Daniel. Cine e cu mine ? Convietuim doar cu aceiasi oameni care : n-au airbag la pasager in masina, dar in schimb au opt cruci si patru icoane pe oglinda ; aceiasi oameni care bat, injura  si blesteama dar intra la dieta cu aghiasma si anafora de sarbatori ; aceiasi oameni care cred ca alfabetul se opreste dupa vreo 20 de semne dar iti dau citate din carti sfinte; aceiasi oameni care isi faceau dreptate cu furca in mana si ctitoreau biserici dupa fiecare macel; aceiasi care neaga teoria evolutiei pentru ca logica e de la Satana. Caci nu-i asa, evlavie inseamna sa urli din toti plamanii ca esti special. De ce n-am fi…doar impartim aceleasi fantasme ?

3.Cainii : In definitv, cei mai bun prieteni ai omului. Lasa-i acilea, sa apere gradina, daca vin tatarii ?  De la exodul rural din comunism si pana 2011, cainele comunitar a  atins proportiile unei minoritati de stat. Nu-i baga nimeni la guvernare ? Cum misca vreunul cu o initiativa, sarim si noi si ONGurile ca ne omoara catelusii ! Dupa zeci de imperii cazute, sute de invazii si milioane de morti in razboaie, umanitatea a atins apogeul tolerantei interspecii. Lasati copiii sa fie mutilati de patrupede, doar nu-s copii din tribul vostru !

4.Mizeria : Cum vreti sa stie invadatorii ca aici exista o asezare umana ? Inconjurati blocurile cu scutece uzate si umpleti padurile de peturi. Sa se stie, acum si pe vecie, ca aici traiesc romanii !

5.Sexualitatea : Violenta domestica ? Mai dam si noi o palma, ca doar oameni suntem. Violurile ? Hai mai treaca-mearga unul de la Gigel, ca era beat.  Libertatea si CanCan ? Cum sa nu, le citim, ca are si cuvinte. Hai, bagam si un pornache sambata, cand dorm aia micii. Femei ? Le fluieram pe strada, sa stie cine-i sef de trib.  O pustoaica de liceu are decolteu ? Huooo, sa dam foc, sa ardem paganii si prostituatele, traiasca morala ! Cum a decazut societatea in asa hal incat copiii au tupeul sa fie constienti de propriul corp si sa stie mai multe despre sex decat noi ? Sa-i legam de calorifer, sa ia contact cat mai tarziu cu oribilul sex , sa nu cumva sa afle despre prezervative. Sa ne pastram curati, frati valahi, sa nu lasam normalitatea sexuala sa atinga mintea neprihanita a urmasilor nostri !

6.Progresul : Era mai bine si acum 30 de ani, cand infloreau toate si curgeau lapte si miere de la sanii mamei poporului. De fapt, era mai bine acum 300 de ani…cum nu vii tu, Tepes doamne…da hai mai repede Vlade, ca fix de un alt conducator paranoic si violent aveam nevoie! Oare englezii au expresia ”Cum nu vii tu, William al II-lea”?

7.Minoritatile : Care minoritati bah, ca noi suntem aici toti albi, descendenti ai romanilor, crestini-ortodocsi si heterosexuali ! Mama voastra de europeni bozgori si pedofili, noi suntem unici bah !

8.Politica & Istoria : Sunt toti hoti ! Noi am fost aici primii ! Suntem poporul ales ! Ungurii vor sa ne ia Transilvania dar n-o sa apuce, ca imediat ne unim cu  fratii din Basarabia. Problema noastra este lipsa unui voievod bun, unul ca Stefan.

9.Dreptul la opinie : Daca am tiparnita pe balcon, e obligatoriu sa tiparesc o carte, nu-i asa ? Lumea vrea sa ma asculte, adora sa ma citeasca asa ca trebuie sa produc cat mai mult. Si ce daca nu pot lega doua fraze coerent ? Am eu mici probleme de a diferentiere intre cuvintele ”drept” si ”obligatie” dar consider ca e datoria mea sfanta sa am o opinie. Daca nu merge, pot fugi in munti imediat ce sunt contrazis.

10.Medicina naturista : Modificat genetic inseamna ca-i de la diavol. E-urile sunt rele, chiar daca E300 e acid ascorbic (vitamina C, in esenta). Medicina naturista rezolva problema, stiu eu o matusa a unei surori care a scapat de hepatita cu un decoct de serbet si muraturi.

11.Conducerea : Sa vina boierul si domnul sa rezolve, nu noi ! Nu-i treaba noastra, de-aia i-am ales pe ei !  Merg de rahat lucrurile, am intrat in criza ? Conducerea e de vina, nu noi care nu ne-am mai platit impozitele de la Eclipsa din 99′ !

12.Responsabilitatea : Da nu eu ! Eu nici macar nu eram aici ! Cum cine ? Altcineva ! In definitiv, nu fura si nu da nimeni tepe in Romania pentru ca aici ”se fura” si ”se insala”…

13.Limba : Limba noastra e o comoara, asa ca nu o impartim cu nimeni, bah ! Pleaca cu neologismele si englezismele tale de burghezi. Limba noastra e latina, ca la 1800 ! Si ce daca facem greseli gramaticale ? Macar nu vorbim cu ”mearcheting” si cuvinte din alea grele !

Bonus – Economia : Munca ? Fugi dom’le d-aci, ca nu d-aia saracim. Romania saraceste pentru ca n-avem bani bai, ne fura astia pe toti ! Pai, pe vremea comunistilor purtam o pereche de pantofi cinci ani, aia economie buna, in care nimeni nu cumpara nimic !  Acuma toate-s scumpe, si n-avem bani pentru ele, ca bani trebuie sa ne dea statul, ca de-aia i-am ales !

P.S : Apropo de garduri, am surprins zilele trecute o constructie sublima intr-un parc bucurestean si ma gandeam ca ar fi cazul sa o impartasesc.   Mai mult, daca tot am abordat si problema limbii (pe care o voi dezvolta ulterior, mai documentat), nu strica sa amintesc nici de aceasta burtiera de la Realitatea.