Titlul ar putea sa para confuz. Va asigur ca este. Scris pe undeva pe la un 6 dimineata, articolul de fata se vrea o tentativa de revolta impotriva ”pusificării” globale.

In primul rand: ce naiba e aia ”pusificare” si de ce avem nevoie de acest scarbavnic cuvant care ne pangareste graiul?  Haiduc cum ma stiti, mi-am permis sa subtilizez un cuvant din engleza, cand nu se uita Shakespeare. Din fericire, n-am luat un cuvant foarte drag dramaturgului, mai ales ca l-am furat intr-o forma verbala inexistenta. Conform unei surse de incredere (prima chestie gasita in Google), to ”pussify” inseamna ”to pimp slap a man so bad and knock his punk ass down the ladder of respect that he can no longer be considered a man, but rather, a pussy”. Pe scurt, a pusifica, inseamna a transforma un barbat respectabil intr-o chestie care isi incepe frazele cu ”au mai gaaaaad” si care plange cot la cot cu prietenele lui cand vede copilasii suferinzi din Africa.

Sa pornim totusi de la un exemplu real: Bucurenci! Glumeam. Restaurant de semi-hipsteri (hipsteri fara insigne), ziua, in timpul saptamanii. La o masa, doi tipi si un card de tipe, cateva dragute. Tipele povesteau ceva despre prietenii sau iubitii lor, iar cei doi insotitori incuviintau din cap. La un punct, in urma unei replici pe care n-am auzit-o (pentru ca-mi indesam piure in gura printr-un sistem de parghii), unul dintre cei doi se ridica. Imbracat intr-un tricou masliniu irizat (asta e culoare, nu?), cu fular verde la gat si ochelari cu rama rosie, masculul feroce emite urmatoarea fraza: ”Nu pot sa cred asa ceva Alina! Pai in locul tau, in locul tau, cred ca-i dadeam o palma!”

Ati auzit fratilor? Asta e atat de curajos, incat la furie iti da o palma! Si chiar mai mult, bestia e inca in libertate! Ce naiba s-a intamplat cu barbatii care mormaiau intr-un colt, prefacandu-se interesati? Ce s-a intamplat cu barbatii care nu foloseau cuvantul palma decat atunci cand povesteau filme porno? Ce naiba s-a intamplat cu barbatii?

Daca as fi exemplul perfect de masculinitate (din pacate, sunt doar un exemplu ”foarte bun”), as pleca cu discutia de la mine si as ajunge intr-un final tot la mine. Nu de alta, dar barbatii adevarati sunt mai aroganti decat un pechinez intr-un staul de hamsteri. Nu are insa sens, pentru ca-mi stiu sensibilitatile si punctele slabe (sau cum ar spune Mihai Petre, ”micile mele slabiciuni vinovate”, manca-l tata de afon). Are insa sens sa repet inca odata, de parca as vrea sa va vand sfecla: unde au disparut barbatii? Ce-i cu haita asta de oameni sensibili, ultra-toleranti, anti-violenta, anti-fumat si ascultatori de triluri analgezice?

Nu militez pentru barbatul violent, transpirat, musculos si ascultator de metal (ba da, doar ca nu stiam cum sa incep fraza), dar am inceput sa am o problema cu pusificarea. Se vede si se vede pe oameni cu care inainte dadeam din cap la un concert sau faceam scandal.  Acum toata lumea e fericita, toata lumea e ”liber ganditoare” si daca, prin nenoroc, ai vreo deficienta de vedere, e din ce in ce mai greu sa distingi intre cele doua sexe. Doua erau, nu?

E considerat ”gay” sa ai o pasiune pentru arme, armuri sau echipament militar, dar e ”trendy” sa porti pantaloni lasati si sa dai din fund pe DnB cu influente de Jungle si Acid House. Daca n-as fi vazut South Park, as fi presupus ca e vreo conspiratie, una care sa reduca stocul de barbati capabili de lupta in tarile din lumea a II-a (ma rog, a II-a cu indulgenta). Asta daca nu cumva urmatorul razboi mondial se va purta in cluburi, cu artilerie din animalute de plus, ca-s atat de scumpeeee….

Am mai citit si prin alte parti articole similare, deci simt ca am dreptate cu fenomenul. Incet-incet, incepe sa-mi fie dor de o invazie mongola sau vikinga. Nu de alta, dar cu incalzirea globala ne mai descurcam: mai un cojoc in martie, mai o crema solara in decembrie. Cu pusificarea globala insa, e greu. Cand femeile vor realiza  in ce au transformat rasa masculina (indiciu: incape in poseta), cand ridicarea in slavi a fatalailor se va fi oprit, va fi prea tarziu…

P.S: Deceptionat, voiam sa va anunt ca am facut ieri o gluma si n-a ras nimeni. Gluma era: ”Micutul trolisor catre mamica: Mami,cand ma fac mare, voi fi si eu trol, precum Kanye West? -Ba chiar mai mult, vei fi un nou Claudiu Bleont!” . Este ca-i o gluma senzationala?