2Pentru cine a mai aruncat din cand in cand un ochi pe blog, a inteles ca pentru mine jocurile video au depasit la un punct nivelul “pac pac in retea”, motiv pentru care am decis sa investesc din cand in cand in respectivul hobby.

Proiecte recente (Starchaser Studios, 2011 – 2013)

Ultimul proiect la care am participat ca game designer, compozitor si scriitor, proiect pentru care prietenii mei au facut grosul muncii de programare este Uplift, un platformer pentru telefoanele mobile cu Android. Il puteti downloada gratuit de pe Google Play:

Varianta platita (cu o serie de niveluri in plus) poate fi descarcata de aici:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Starchaser.UpliftC&hl=en

Puteti afla mai multe despre proiecte, puteti vizita cu incredere pagina oficiala Starchaser Studios sau pagina de Facebook a aceleiasi echipe (echipa din care fac, bineinteles, parte). M-am ocupat atat materialele de promovare a jocului, cat si de ”boom”-ul initial pentru varianta gratuita.

Proiecte mai vechi (2002-2005)

”Cariera mea” de programator si dezvoltator amator de jocuri s-a incheiat pe undeva prin 2005/2006. Pana in acel an am facut mai tot ce se putea face la proiectele in care am fost implicat (design, poveste, grafica, programare).

In perioada in care am si programat jocuri am tintit spre originalitate, insa de cele mai multe ori rezultatele n-au fost stralucite (din motive lesne de inteles). Fiind in general singur (asistat uneori de TiSi, cealalta jumatate HiTech Soft) mi-a fost greu sa fac ceva cu adevarat durabil, insa trecerea mea nu a fost complet neglijata. Am fost unul dintre pionierii graficii 3D in Game Maker si unul dintre primii romani inscrisi in diversele programe GM. Bine, faptul ca am fost ”pionier” nu inseamna ca am facut si ceva notabil.

Recenzii la multe dintre jocurile din respectiva perioada se pot gasi pe comunitati gen GMG (Game Maker Games) sau GMC (Game Maker Community). O parte din vechile mele creatii au fost salvate de Yoyo Games, iar cateva referinte exista si in Game Maker Wikia.

Pagina Krossfire de pe YoYo Games (puteti juca sau downloada jocurile)

Pagina din GM Wiki, despre activitatea mea din perioada respectiva. Ultima incercare de editare nu mi-a fost aprobata, asa ca va las cu textul initial, scris de un coleg de-atunci de forum : Krossfire (Game Creator)