Eroi, pagani si imnuri gotice

Pentru ca v-ati manifestat in numar coplesitor dorinta de a citi noi recenzii muzicale, m-am induplecat intr-un final sa dau curs rugamintilor. Articolul asta e pentru voi, doritorii de metal…pentru toti trei!

Daca luna trecuta ma vaitam ca metalistii s-au cam inmuiat, n-as putea spune ca eu am ramas tocmai “true” – asta ca sa parafrazez un mosulet care la 60 de ani inca se imbraca in spandex. Cu alte cuvinte, efectele imbatranirii si maturizarii (as vrea eu) se vad si in playlist. Asta nu inseamna ca mi-am schimbat preferintele, ci ca ponderea lor e diferita fata de ce imi ofereau obsesiile trecutului.

Chiar si asa, exista trupe pe care le-am urmarit inca de la primele aparitii si despre care nu ma pot abtine sa nu-mi dau cu parerea. Albumele aruncate aici apartin unor astfel de trupe.

Sabaton – Heroes (2014)

Heroes - Cover

De la ultimul Heroes, mai toti ascultatorii au avut asteptari mari. Nu atat pentru ca Sabaton e genul de trupa care a gasit o nisa interesanta si a muls-o pana la epuizare, ci pentru ca asta este primul album inregistrat integral in noua componenta. Dupa interesantul si oarecum diferitul Carolus Rex, suedezii se intorc la stilul care i-a consacrat: un power metal influentat de anii 80′ si punctat cu vocea de fierastrau a lui Joakim Broden. Dupa ce materialul precedent a dedicat ode vechilor regi ai Suediei, Heroes se intoarce la tematica preferata a trupei: Al Doilea Razboi Mondial.

Spre multumirea fanilor si linistea solistului, inlocuirea a patru membri din trupa nu a distrus potentialul creativ al celor doi ramasi (responsabili de altfel si pentru compozitii). Heroes este un album solid, lucru demonstrat din plin si de cele doua single-uri: To Hell and Back si Resist and Bite. Respectivele piese sunt cam si cele mai bune de pe album, desi Night Witches, Soldier of Three Armies si Far From The Fame merita la fel de bine un loc in playlist.

Pe langa faptul ca Broden canta din ce in ce mai mult si zbiara din ce in ce mai “melodic”, albumul mai contine o mica ciudatenie, si anume o balada. The Ballad of Bull e o aparitie ciudata in discografia Sabaton pentru ca, spre deosebire de alte “balade” de-ale suedezilor (Light in the Black, Purple Heart), piesa asta nu erupe in coruri epice si chitare zgomotoase. Este chiar o…balada. Daca aveti editia speciala a albumului, merita sa acodati ceva timp si pieselor bonus, mai ales cover-urilor Metallica si…Battle Beast (o formatie tanara, dar promitatoare).

Per total, desi ma asteptam ca muzica trupei sa mearga intr-o alta directie dupa Carolus Rex, nu pot spune ca Heroes are o problema. Este un album bun care va multumi vechii fani Sabaton. Pana cand o sa ajungeti la propriul verdict, va las cu To Hell and Back, o piesa dedicata lui Audie Murphy, unul dintre cei mai decorati eroi din Al Doilea Razboi Mondial. Piesa ii surprinde perioada de depresie si dependenta de dupa razboi.

Elvenking – The Pagan Manifesto (2014)

The Pagan Manifesto

Elvenking e una dintre trupele pe care mi s-a pus pata in liceu si pe care le-am urmarit multa vreme. Fidelitatea mea auditiva s-a datorat nu doar curiozitatii de al vedea pe adolescentul Damnagoras crescand (solistul s-a alaturat trupei in 1998, cand avea doar 17 ani), ci pentru a testa cat de mult ma pot dezamagi compozitiile lor ulterioare. Dupa un prim material care parea sa fi dus reteta Skyclad, inspiratia trupei, intr-o directie noua (un folk metal melodic si bine punctat de vioari), Elvenking au continuat cu albumele Wyrd si Winter’s Wake, ambele foarte bune, desi al doilea n-a beneficiat de prezenta lui Damnagoras. Apoi a urmat The Scythe, o schimbare ciudata si mai comerciala, cu elemente de metalcore si growling destul de iritante. Lui i-a urmat un album acustic acceptabil si doua albume mediocre. Red Silent Tides si Era au dus trupa si mai mult intr-o zona unui sound generic cu mici momente de claritate, sound punctat de un solist care se incapatana sa nu cante, desi abilitatile il recomandau.

Ei bine, The Pagan Manifesto e albumul pe care vechii fani il asteptau. O intoarcere la sonoritatile initiale ale trupei. Un album curat, cam prea vesel pentru genul caruia ii apartine, dar bine lucrat si foarte ascultabil. Daca Elvenlegions, piesa aleasa pentru promovare, nu m-a impresionat, The Pagan Manifesto mi-a rezervat cateva surprize. Nu, nu-i vorba de epopeea de 12 minute numita King of the Elves, de interesanta Witches Gater sau de instrumentalele inedite (recomand aici Cyfarwydd, piesa bonus). Vorbesc despre piese ca The Druid Ritual of the Oak, Moonbean Stone Circle, balada Towards the Shores, excelenta Grandier’s Funeral Pyre si progresiva Black Roses for the Wicked. Piese unde italienii par sa fi gasit echilibrul intre chitare electrice, vioare si voci inalte. De altfel, mai tot albumul seamana la nivel de compozitie si structura cu ce puteam asculta pe Wyrd si Winter’s Wake. Cateva tipete (pe The Solitaire, de exemplu) si pasaje de umplutura mai sunt, dar, per total, The Pagan Manifesto suna excelent.

Fata de cam tot ce au scos in ultimii sapte ani, ultimul album Elvenking este mai bine produs, mai melodic si mai aproape de revolutia promisa la inceputuri (exista chiar si o piesa pe tema “revolutiei pagane”). Elvenking vin in Romania in octombrie. Pana atunci insa, playlist-ul nostru poate mesteca in voie The Pagan Manifesto.

Macbeth – Neo-Gothic Propaganda (2014)

Cover

Macbeth sunt o trupa italiana care a pornit cu un sound destul de greu (similar primelor albume Theater of Tragedy) si, dupa cateva schimbari de componenta, a evoluat spre o muzica similara cu cea a conationalilor de la Lacuna Coil. Diferenta ar fi ca aici ambele voci, atat cea feminina, cat si cea masculina, sunt bune. Andreas se poate plimba intre grohaiala si accente de tenor, pe cand Morena placuta si suficient de clara, chiar daca uneori vocea ei pare destul de comuna.

In mod normal nu cred ca as umple paginile cu recenzii la trupe precum Macbethm dar s-a intamplat ca oamenii astia sa fie pe un CD la momentul potrivit si sa tot revina ocazional printre preferinte. Neo-Gothic Propaganda este, din pacate, un album destul de monoton. Spun din pacate pentru ca trupa n-a mai lansat nimic nou timp de sapte ani si vechii fani aveau asteptari mai mari. Daca pe piese precum Scent of Winter combinatia de riff-uri grele si voci in tandem functioneaza foarte bine, pe altele compozitii ritmul se lupta din rasputeri sa combata plictiseala. Albumul pare intr-adevar inchegat si muncit, dar parca nu ofera schimbarea de care Macbeth avea nevoie. Trupa a ajuns sa semene destul de mult cu nemtii de la Xandria. Asta ar fi un compliment, daca am fi in 2005.

Pe Neo-Gothic Propaganda exista totusi piese pe care ar merita sa le includeti in lista. Recomand The Archetype, Dogma si Void of Light, daca aveti timpul si cheful.

As fi vrut sa mai dezbat aici si alte materiale precum Raided Land, de la Human Fortress, o trupa care in 2004 a dat poate unul dintre cele mai bune albume power metal scrise vreodata pentru ca ulterior sa se piarda in schimbari de componenta si materiale neinspirate. Pot spune ca acum, daca tot e epoca revenirilor, germanii au redevenit o ”fortareata umana”. Jioti Parcharidis s-a dovedit greu de inlocuit, dar eu cred ca noile piese demonstreaza ca Human Fortress si-a regasit intr-adevar formula. Daca mai aveam “spatiu” pe blog, as mai fi scris si despre ultimul album Arkona si poate despre ultimul Edguy (cu tot cu ciudatul lor cover Falco si referintele la Steve Harris). Inca putin si va povesteam despre cum s-au hotarat Sonata Arctica sa faca din nou muzica. Despre asta insa, cu alta ocazie.

P.S: Ma gandeam sa ridic din nou problema clipurilor de doi bani care nu fac decat sa scada valoarea unor piese. Inteleg ca nu sunt bani pentru a ilustra versuri despre batalii, odisee sau dragoni, dar parca as prefera sa nu vad de fiecare data trupele filmate intr-un beci cu pitici din After Effects deasupra capului.

krossfire
  • krossfire
  • Un simplu haiduc al cuvintelor.

Subscribe
Notify of
guest

50 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
ratonbox

hai bre, ca n-om fi decat 3.
De pe albumul celor de la Sabaton auzisem decat Resist and Bite, care mi se pare decenta. O sa-l incerc maine cam pe tot, desi cred ca sunt slabe sanse sa mai ajunga la sound-ul ala epic de la Primo Victoria sau Panzer Battalion

Maniac Blasphemer

Hmmm, interesant outlook, desi consider noul Sabaton mai slabut decat Carolus Rex. Cred ca va mai trebuii sa asteptam un album pentru a vedea daca noua componenta se va inchega.

Vad ca iti place power metal-ul. In contextul asta, iti recomand noul album Ancient Bards – A New Dawn Ending. Nu cred ca te va dezamagi. Tot in materie de power metal recomand mai noii Shear – Katharsis si pe cei de la Dawn of Destiny cu un album concept fantastic FEAR (Forgotten, Enslaved, Admired, Released).

Alte mentiuni: noul Vanden Plas, noul Gamma Ray (nu mai sunt ce au fost dar materialul e decent), noul Insomnium, noul Primal Fear si noul Xandria.

Am facut o lista cu albumele mele favorite ce au fost lansate anul asta: http://metalstorm.net/users/list.php?list_id=3613 check it when you have time.

Maniac Blasphemer

Sfatul meu e sa dai o ascultare si ultimului Triptykon. Daca ai avut vreodata vreo afinitate catre stilul Celtic Frost (mai cu seama pe Monotheist), o sa iti placa Melana Chasmata. Nu stiu daca exista o muzica mai expresiva ca cea a lui Tom Fischer.

Din lista mea… nu prea stiu ce sa iti mai recomand. Pana acum, in materie de power metal mi s-a parut slabut anul asta. In schimb in materie de thrash metal au fost niste album bune (Holy Moses, Nocturnal Breed, Mekong Delta, Prong). Ti-as mai recomanda albumul de debut Rise of Avernus.

Ah, si daca iti plac Children of Bodom si ceva Wintersun, recomand Whispered cu noul lor album Shogunate Macabre.

Maniac Blasphemer

Am bagat si Van Canto dar sincer, cam de umplutura. Imi plac pentru ca reprezinta un gimmick interesant, dar primele albume sunt net superioare. Am o afinitate pentru noul album deoarece asta a fost prima mea experienta cu ei. Si da, si Starkill is buni, dar imi place mai mult primul lor album sub numele Massakren.

Si Delain a lansat un album foarte bun, cel mai bun de la Lucidity incoace.

In rest… mai sunt niste lansari ce nu le-am inclus inca (trb sa fac un update) cum ar fi noul album Castle – Under Siege, noul Agalloch – The Serpent & The Sphere sau noul Doom:VS – Earthless.

Mentiuni: NeraNature – Disorders (un gothic rock modern a’la Lacrimas Profundere dar cu voce feminina).

Maniac Blasphemer

P.S. Astept nou album Mayhem dupa 7 ani! Deja au publicat primele 4 piese de pe disc si suna ca o combinatie intre stilul de pe Ordo ad Chao si o infuzie de industrial similara pe primul si singurul album Thorns. Mayhem e singura trupa de raw BM care nu m-a dezamagit in niciun experiment. Niciun album Mayhem nu seama cu precendentul.

Maniac Blasphemer

N-as numi power metal ce fac Delain. E mai degraba un fel de symphonic gothic metal cu ceva influente moderne din alternative/industrial (cam pe model Within Temptation, mai precis pe albumul The Heart of Everything). Da, stiu ca ziceai cu ceva timp in urma ca nu te mai prea pasioneaza melodiile lungi din zona doom-ului (MDB), dar Agalloch merge pentru ca au acel ceva ce parca te face sa iti doresti sa fie cat mai lunga experienta. Asa m-am simtit ascultand The Mantle si Ashes Against The Grain. Ultimul e putin mai diferit, in sensul ca au redus influentele neofolk (dar au pastrat linii melodic asemanatoare, pasaje acustice clar influentate de muzica folk), aproape ca au eliminat partile vocale clean si s-au dus pe o zona mai heavy ceea ce nu e un lucru rau, doar ca eu nu cautam un mod de a canta mai dur, ci acea atmosfera de tip ‘ethereal’ de pe primele discuri, atmosfera ce a fost afectata de lipsa elementelor neofolk si de lipsa unei prestatii vocale clean. Nu vreau sa insinuez ca albumul e slab, nici pe departe, doar ca o fateta a trupei la care nu ma asteptam sa o abordeze. Cu alte… Read more »

Maniac Blasphemer

Nu, nu, numesc gothic ce fac Delain, WT nu mai sunt gothic de la Enter. Am spus ca WT au abordat un stil mai alternative/industrial pe The Heart of Everything care s-a materializat dupa in The Unforgiving si Hydra. Edenbridge in schimb nu prea e gothic, e un fel de symphonic neo-classic, avand in componenta un shredder, Lanval. Nici Leaves’ Eyes nu prea e gothic. Xandria in prezent cocheteaza cu un stil symphonic power metal similar celui abordat de Nightwish pe Oceanborn si mai ales Wishmaster (desi pe Sacrificium incearca impace fanii primelor 4 albume cu stilul de pe ultimele 2). Dupa mine, cei ce au sunat gothic metal pentru prima data au fost cei de la Type O Negative, desi aveau si niste influente dintr-o trupa anterioara (Carnivore, crossover thrash) dar si de la Black Sabbath (doom metal). Paradise Lost a inceput sa sune a gothic metal cu albumul Gothic (1991 parca), debutul a fost un fel de death/doom abraziv dar foarte random as putea spune. Nu stiu precis cine si-a asumat prima data indetitatea asta, cert este ca Nightwish au sunat a gothic in 2 randuri, pe debut si pe Century Child si Once. Total de acord cu… Read more »

Maniac Blasphemer

Delain, ca si Within Temptation au luat-o putin pe symphonic metal cu influente moderne din zona alternativului, doar ca le ei mai gasesti niste influente gotice in sunet, mai ales pe ultimul album. April Rain si We Are The Others nu au fost gothic, dar Lucidity a fost cu siguranta. E usor sa pui stampila de gothic azi pe fiecare trupa daca are o femeie la vocale (apropo de asta, imi amintesc de un termen folosit de un cronicar pentru genul asta de trupe, corsetcore). Eu nu sunt de parere ca metalul si-a pierdut din influenta, sunt de parere ca a revenit acolo unde trebuia sa fie, in underground. Teoretic nu a avut atat de multa influenta pentru ca au fost genurile mainstream ce au atras audiente din afara spectrului rock/metal. Odata ce genul in sine a intrat in anonimitate, astia au fost primii ce l-au abandonat pentru alte genuri in voga ulterior, sau de tot. Nu sunt atat de ipocrit sa zic ca nu mi-au placut trupele mainstream, doar ca, asa cum se intampla intotdeauna in mainstream se exagereaza si automat, cand dai in exagerari si trageri de par, intri in declin. La concerte vad multi tineri, insa cum… Read more »

brontozaurel

Da la PS. Din pacate. 😐

Altfel, constat ca am cam ramas in urma cu ascultat noutati in primavara asta, mai ales dupa ce am citit comentariile de mai sus. 🙂

romania inedit

Pai piticul porno filmeaza pe bani putini, de aia apare cam in aproape fiecare videoclip de acest gen. 😉

Rudolph Aspirant

Oarecum off topic, pt ca topicul imi este total ininteligibil, daca nu scrii pt reviste dedicate muzicii, pt ce reviste scrii, ca sa mai citesc si eu diverse scrise de tine sau din alte domenii poate adresate de tine mai rar pe blog. (Daca e ceva secret nu e obligatoriu sa zici, de ex daca scrii sub un pseudonim ff secret pt reviste porno nu e obligatoriu sa zici care din ele, sau sa dai amanunte care e psedonimul tau.)

Maniac Blasphemer

De la Deathstars mi-a placut al doilea album si piese de pe restul (single-uri). In rest, cantitate neglijabila. Pun un show bun live in schimb ceea ce le da castig de cauza. Prin Niche Records fac rost de CD-uri. Imi place ca au si o modalitate de a face rost de CD-uri si care nu apar pe site-ul lor. De exemplu, am primit saptamana trecuta prin ei Siebenburgen – Delictum, un album de meloblack cu teme despre vampiri (recomand, nu e un CoF sau Theatres Des Vampires). https://www.youtube.com/watch?v=ZpG3uBDe0T0 De acord cu faptul ca nu s-a mai prea modificat mult power metalul din anii 90 in prezent. De acord cu faptul ca epoca de aur pentru power metal a fost anii 80-90. Insa eu sunt de parere ca mai mult power metal-ul traditional a cam expirat. in zona symphonic/folk inca se mai scot albume bune. Apoi mai exista trupe ce imbina power metal cu prog cum a fost Kamelot pe Epica si TBH, Angra pe Temple Of Shadows. Sa nu mai zic de Vanden Plas sau Symphony X. Cat despre noi, trebuie sa iei la cunostinta si faptul ca underground-ul romanesc e cu mult in urma fata de underground-urile Occidentale sau… Read more »

Maniac Blasphemer

Cum ti se pare Siebenburgen? Merita o recenzie? :)))

Maniac Blasphemer

Sincer, o vocalista ca Kicki Hoijertz mai rar gasesti. Voce similara ca in filmele cu iele, contribuie enorm la mentinerea atmosferei ‘grim’.

Recomand ‘Storms’, ‘As Of Sin’, ‘Thy Sister Thee Crimson Wed’ si bonus track-ul. Si restul sunt ok, dar astea ies in evidenta.

Maniac Blasphemer

Apropo, ai facut o oarecare legatura intre faptul ca pirateria ar putea cauza si o calitate mai scazuta a albumelor noi. Aici nu sunt intr-u totul de acord. Eu cred ca muzica buna se poate face si fara a avea o suma mare de bani la indemana. Sigur, poate nu la fel de elaborate (ma gandesc ca inchirerea de orchestre, producatorii si studiourile bune costa) dar mai toate trupele din trecut (anii 70-90) au inceput de jos, cu discuri self-produced pe principiu DIY. Si culmea, multe din ele au iesit al naiba de bune. Altele au pornit de la case de discuri minuscule care nu prea le oferea cine stie ce, dar tot s-au descurcat. Banul eventual te ajuta sa iti mai largesti putin orizontul in anumite arii pe care singur, sau intr-un colectiv restrans nu ai cum sa ajungi. Dar in mare masura, trupele din ziua azi investesc masiv la capitolul mixaj/productie. Marea majoritate a trupelor nu fac bani din muzica, dar scot albume bune. Apar insa si trupe ce doar urmeaza un trend, apar trupe ce obtin succes cu o reteta, si o tot repeta (vezi AC/DC sau in zona thrash, Destruction), sunt trupe care pur si simplu… Read more »

boemul

eu comentez doar ca să zic:
al patrulea! 🙂

Maniac Blasphemer

@krossfire Am citit putin articolul. E interesanta viziunea ta, insa mi-a placut comentariul unui gamer predatorpulse… ceva e genul. Comentariul lui mi se pare mai adus cu picioarele pe pamant si mai ales in cazul tarii noastre. Din nefericire, salariile la noi sunt facute dupa modelul capitalist de sec XIX (inainte de reformele lui Ford) atunci cand remuneratia consta doar in asigurarea unor utilitati si in asigurarea alimentatiei (si atat!). Cu alte cuvinte, a pune ceva pe masa si plata impozitelor/taxelor. In Romania, marea majoritate a celor activi in campul muncii (mai ales la privat) sunt platiti undeva la minim pe economie. Pai cu 850-900 de lei (200 euro) e greu sa iti permiti finantarea unor hobby-uri cum ar fi gaming-ul, pasiunea pentru muzica, vizionarea unor filme, etc. Pur si simplu ai alte prioritati, esti fortat sa ti le setezi pentru ca situatia financiara nu iti permite o alta configuratie. Stii, e ca si cum eu, fumator fiind, as continua sa fumez un pachet de tigari pe zi la pretul actual, stiind ca remuneratia mea e de 200 de euro. Daca sunt o persoana rationala, fie reduc viciul la minim, fie il tai de tot. Daca nu… aici e alta… Read more »

Maniac Blasphemer

Nu stiu nici la faza cu trupele mici. Eu zic ca pirateria mai degraba ii avantajeaza pentru ca ele au obiceiul de a scoate albume noi in editii limitate si in general raman ‘out of print’ intr-o perioada relativ scurta. Underground-ul aici isi face efectul. Am purtat discutii cu mai multe trupe mai mici din underground pe aceasta chestiune (Draconian, Nox Aurea, Galadriel, Ava Inferi, Trail of Tears). Ei nu produc in serie CD-uri multe, pentru ca stiu ca un numar mare de CD-uri disponibile raportat la o notorietate mica, nu se va vinde. Asa ca scot un numar limitat, daca se vinde repede mai scoate inca o serie, samd. Aici lucrurile sunt destul de clare si in general nu sunt probleme. De altfel nu se plang pentru ca ei stiu cum funtioneaza industria acum si veniturile lor provin din concerte si merch. Putinul ce vine din vanzarea discurilor e si el bine venit dar nu formeaza baza. Eu m-as astepta la o trupa mainstream sa sufere mai mult, pentru ca daca mai au si ghinionul sa scoata un album dezastru cum au facut Metallica cu Lulu, ala nici de piratat nu merita, nici nu se pune problema sa il… Read more »

Maniac Blasphemer

Nu, nu neaparat toate trupele mici sunt in underground, insa ele au o baza de fani loiala care sigur va cumpara albumele disponibile. Si da, conteaza mult autopromovarea si turneele. Tin minte perioada MySpace cand unele trupe chiar au avut succes datorita promovarii pe acest mediu. Acum… e cam nasol ca trebuie sa te-mparti pe diferite medii de socializare. Si treaba cu Spotify sau iTunes e meseriasa. Offtopic: Daca iti place metalul mai avant-gardist, mi s-a pus pata de cateva luni de zile pe o trupa, Ebonylake. Trupa asta abordeaza un blending the stiluri cum ar fi black metal, death metal, gothic/symphonic (un blend intre early Emperor, Morbid Angel pe Blessed Are The Sick si gothic avant-garde oarecum similar cu Notre Dame sau Diablo Swing Orchestra), dar le abordeaza intr-un mod total imprevizibil si as spune… schizofrenic. Exista o linie bine delimitata intre geniu si nebunie, ei bine astia se joaca constant cu aceasta limita, uneori instrumentele se sincronizeaza si iese ceva fantastic, alteori insa rezultatul este un ritm haotic. Ah, si vocalele. Desi nu apar la credite, trupa asta sigur a avut foarte multi vocalisti. Gasesti toate tipurile posibile de tehnici vocale si desi de cele mai multe ori… Read more »

Maniac Blasphemer

Daca ai sentimentul asta, atunci esti pe drumul cel bun. Si eu am inceput cu WTF!? si apoi a inceput chiar sa imi placa. De aia am spus ca au momente geniale, dar si momente haotice. Ah, si buna comparatia cu Ram-Zet, o alta trupa avant-gardista care imi place.

Maniac Blasphemer

Ceea ce imi place la ei e faptul ca nu se conformeaza barierelor unor genuri sau sub-genuri si experimenteaza la greu. Nu stiu cate trupe ar fi fost capabile de un asemenea experiment. Si banuiesc ca procesul e destul de complex din moment ce intre primul si al doilea album a fost nevoie de 12 ani…

Maniac Blasphemer

Procesul creativ cred ca durat mult. Trupa asta e genul acela ‘care e cel mai imprevizibil rif pe care sa abordez?’ Ai impresia ca aranjeaza totul la nimereala dar nu e asa. Is anumite momente cand din tot haosul ala iese ceva consistent si melodic. Dar sunt si momente la care te lasa cam asa:

http://www.hazdenecaz.ro/poze-hazlii/189_caini.jpg

brontozaurel

Dupa ce am mai acordat o sansa si cateva ascultari noului Sabaton… merge, dar tot nu mi se pare ceva extraordinar. Resist and Bite, Night Witches si Hearts of Iron sunt probabil singurele de care n-o sa uit prea curand. Tot e bine, de pe Carolux Rex n-am ramas decat cu Poltava…

Maniac Blasphemer

Am mai ascultat si eu de cateva ori Heroes si pot sa zic ca macar jumate imi place. Night Witches, Resist and Bite, Smoking Snakes, 7739 si Hearts of Iron sunt piese foarte bune. Carolus Rex e putin peste… nici acum nu pot sa uit Killing Ground.

Maniac Blasphemer

Mda, reteta cu falsetto-uri in power metal a devenit depasita rau. In fine, singurul tip de falsetto care il mai suport azi vine de la King Diamond. Recent mai achizitionat primele 4 albume din discografia lor. Bestial sunet, voce extraordinara si niste albume concept ce merita oricand sa fie adaptate intr-un film horror.

[…] in turneul de promovare al albumului Heroes, Sabaton au adus din nou in Romania combinatia lor de power metal, istorie moderna si raguseala. […]

50
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x