Viniluri

Am promis acum ceva vreme ca voi scrie despre discurile de vinil si cred ca venit timpul sa imi onorez promisiunea.

Asa numitele discuri de vinil nu sunt altceva decat discuri pentru gramofon/fonograf , denumirea de vinil fiind importata relativ tarziu. Pana atunci, li se spunea pur si simplu ”discuri”. Termenul de de ”disc de vinil” este usor impropriu pentru ca mediul a suferit destule modificari la nivelul materialului din care era facut. Sa nu uitam nici de celebrul disc de aur aruncat in spatiu la bordul navetei Voyager.

Despre modul in care erau facute si principiul de functionare, simplu de altfel (fiind un mediu analog, sunetele sunt fizic inscrise pe suprafata mediului), puteti citi pe wikipedia. Ceea ce multi nu realizeaza si nici nu este prezentat in articolul indicat este ca de la 1899, cand Edison a construit primul gramofon utilizabil la scara larga, pana in 1987 cand CD-ul a inlocuit oficial discul de vinil in majoritatea tarilor dezvoltate, acest mediu analog de stocare a sunetului a insemnat revolutie, industrie si istorie. Muzica moderna s-a legat indiscutabil de evolutia si popularitatea acestor discuri. Toate trupele care au facut istorie s-au bazat aproape exclusiv pe acest mediu pentru a-si promova muzica si pentru a supravietui.

Unul dintre detaliile putin stiute de cei care se invart prin industria muzicala este faptul ca termenii care desemneaza albumele si mini albumele, anume LP (Long Play) si EP (Extended Play) pornesc de la discurile de vinil si de la marimile acestora. LP-urile aveau de obicei 10 sau 12 inci si gazduind de la opt pana la 12 piese (maxim 54 de minute pe ambele parti) iar EP-urile fiind mai mici ca dimensiuni si capacitate si avand initial scop de promovare a unui artist printr-o singura piesa de pe un material viitor.

In fine, un ultim adaos la partea tehnica : Calitatea audio a discurilor de vinil era superioara celei a CD-urilor in momentul omologarii celui de-al doilea mediu. Desi frecventa pe verticala este mai mare la CD-uri, primele CD-uri audio nu erau de o calitate exceptionala. Motivul pentru care vinilurile au fost abandonate pe scara larga este faptul ca se deteriorau treptat in urma ascultarii, nu ca se auzeau prost cum surprins am mai citit comentarii.

Casetele ? Casetele n-au avut niciodata un cuvant serios de spus in muzica la nivel mondial. De la un mediu ”de studio” , casetele au devenit un mediu alternativ (in special in Europa) dar nu un substitut.

In Romania compania care a tinut sus stindardul a fost Electrecord. Acum o umbra palida a ceea ce a a insemnat candva, Electrecord este cea mai veche companie de inregistrari romaneasca si un promotor extraordinar al muzicii pe discuri de vinil si ebonita.

siglaelectrecord.png

(Imagine wiki)

Desi in urma nationalizarii Electrecord a slujit si corifeilor puterii comuniste, un lucru pentru care merita aplaudati este reeditarea pana prin 1995 a unor piese de colectie din muzica universala, majoritatea importate prin EMI. Queen, Beatles, Rolling Stones si multi alti au ajuns in Romania in special datorita Electrecord. Pentru mine vinilurile au insemnat un prim contact cu muzica adevarata.

Cum parintii (taica-meu mai ales) aveau o colectie destul de mare de astfel de albume clasice, am avut de mic de unde alege. Desigur, mai cumparam si eu casete cu trupe pop si cu muzica romaneasca dubioasa dar e scuzabil, pentru ca eram copil. Discurile de vinil ma fascinau si in special ”pick-up playerul” Philips care functioneaza perfect si acum. O sa prezint cateva discuri din colectie :

bachelor.jpg
(Bachelor of Hearts – On The Boulevard. Bachelor of Hearts au fost un proiect de glam al lui Ian Mitchell, proiect care s-a nascut din fosta sa trupa ”Ian Mitchell Band”. Trupa a scos vreo doua albume cu un succes moderat la fane iar apoi a disparut. Ian Mitchell este fostul chitarist al trupei Bay City Rollers, trupa a carei faima nu a atins-o niciodata solo)

rolling-stones.jpg
(Albumul asta, desi nu m-a impresionat in mod deosebit, este unul foarte relevant pentru fanii RS)

recital-ion-voicu.jpg
(Un recital magnific al lui Ion Voicu. Cred ca il voi digitiza intr-o zi)

Si in fine, un material original care nu a trecut pe la Electrecords. Este vorba despre un album pe care cred ca 90% dintre rockerii adevarati l-au ascultat cel putin odata : Queen – A Night at the Opera. Exemplarul asta este destul de rar (inregistrat prin india si importat si in Romania pentru o perioada) , conform spuselor unui ”cunoscator” :

img_1999.jpgimg_2000.jpg

In fine, in afara muzicii, vinilurile au insemnat intotdeauna si povesti . Majoritatea tinerilor si adultilor de-acum isi aduc aminte de discurile cu povesti. Erau produse tot de Electrecord si erau jucate impecabil , semanand cu produsele teatrului radiofonic. Vocea lui Florian Pitis se distingea excelent in peisajul povestitorilor autohtoni.In general erau plasate cam doua povesti pe disc, fiecare pe cate o parte.

Eu stiam una si buna : Aveam vreo 4-5 ani si voiam povesti. Cum procedam ? Imi luam patura si ma plasam strategic langa pick-up pentru ca nimeni sa nu mai poata asculta altceva, trece prin zona respectiva sau misca un deget fara ca in prealabil sa mi se faca mie meteahna. Singur la parinti, deh…

greuc.jpg
(Unul dintre discurile mele favorite)

Un alta preferata era ”Motanul incaltat” (via Bassu) :

Viniluri se mai gasesc la magazinul Muzica si la vanzatorii de pe treptele Universitatii insa nu va asteptati la mari surprize.

Daca tot am aratat ce au insemnat ele pentru muzica si pentru mine, as fi curios sa vad ce a insemnat pentru cititori epoca sau scurta perioada (pentru unii) a discurilor de vinil.

P.S : In alta ordine de idei :
1. Am fost fortat sa inchid subiectele Gugustiucul si Sfantul Matiz din cauza unei invazii de prosti care nu numai ca n-au inteles nimic din articol dar au inceput sa-i jigneasca si pe restul de cititori.
2.Raluca a scris un articol foarte fain despre districtul rosu din Olanda.
3.Am dat peste un articol relevant scris in Gandul. Wow, ce surpriza !
4.Biondo, desi sunt suedezi au o sansa sa mai scoata din penibil Eurovisionul.
5.Am recuperat parola la RoBlogFest in urma introducerii acestei optiuni in formular. Am votat persoane din blogroll (va spun daca ies in aia primii 20) si m-am mirat ca am fost nominalizat la o categorie la care n-am ce sa caut – bloguri noi.
6.Asta e cel mai lung P.S din istoira P.S-urilor de pe acest blog.

krossfire
  • krossfire
  • Un simplu haiduc al cuvintelor.

Subscribe
Notify of
guest

96 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
alk

Daca eram la casa parinteasca, as fi pus si eu umarul la dezvoltarea subiectului. Asta pentru ca as fi avut ce arata si mai ales pune la dispozitia auditoriului. Asa insa….
Oricum, exista momente in care tinjesc dupa “pacanitul” caracteristic unui disc de vinil, mai ales in cazul povestilor…
Poate voi pune odata pe blog Print si cersetor cu Alexandrina Halic intr-un dublu rol exceptional..

copchilulkoma

am si eu 400 si ceva de vinilui. folk, rock, povesti… numa` chestii misto (ai mei au fost candva oameni faini… si cred ca discurile astea vor fi zestrea mea cand m-oi marita)… imi amintesc foarte bine ca pe un disc este o poveste cu un gascan… Gascanu` GaGaGa… pfui, imi placea LA NEBUNIEEEEE…

imi pare foarte rau ca nu mai am pick-up… am avut 3… adica le mai am si acum… da` stau degeaba, pt ca nu merg…

alk

Krossie, ce sa mai spun cind le zgiriam din greseala si se repeta “parte” din poveste. Sau mai rau, “sarea” acul 😀
Faine vremuri…

radugo

dragă Krossy :x,
ai uitat să spui de viteze: 33 de turaţii, 45 de turaţii… şi mai e încă o chestie: EP-ul nu e totuna cu single-ul. LP-ul e discul de dimensiuni mari, iar single-ul are dimensiuni mici, două piese de obicei, una pe o parte şi una pe cealaltă. ei, între astea două era EP-ul. ştiu că era o colecţie de poveşti editată pe discuri de format mijlociu, EP. cu timpul, a dispărut formatul ăsta.
discul cu Bachelor of Hearts din imagine un LP din anii ’80, scos de Electrecord. îmi plăceau tipii, că nu prea aveam multă muzică prin casă, totuşi nu era o formaţie de top. Electrecord nu prea are cu ce se mândri la capitolul muzici străine. la Botoşani au mai venit basarabenii la sfârşitul anilor ’80, când au început să editeze şi ruşii nişte compilaţii, cu câte un Zeppelin, Stones, Creedence…
oricum, e drăguţ rememberul ăsta. ne aduce aminte de o tehnologie ceva mai umană şi mai puţin artificială.

radugo

oops… scuze. ai dreptate, ai scris de Bachelor of Hearts. şi ai dreptate şi cu discul cu Stones, ca şi altele pe care le-au scos Electrecordul, nu este totuşi unul din albumele lor oficiale. de fapt, nu ştiu dacă Electrecord a reeditat vreun album mare din istoria rockului.
oricum, piesele de teatru pe care le-au scos sunt într-adevăr memorabile. oare nu se mai editează discuri dintr-astea aşa, pentru nostalgici?

Linkul spre Youtube nu functioneaza asa ca am dat o cautare dupa Biondo. Nu prea sunt in tema cu Eurovisionul dar suedezii astia par destul de ok, cel putin fata de cei care au reprezentat Romania anul trecut…

alk

Clover, Biondo astia au aparut pe vinil? Poate ne trezim ca le remixeaza melodia de Eurovision prin discoteci.. La platane!

Nope, nu cred c-au aparut pe vinil inca dar poti sa-i gasesti la post scriptum. 😉

Cinabru

N-am avut niciodata viniluri, ai mei erau adeptii casetelor. Poate tocmai de aceea m-au fascinat. Cat despre vininul A Night at the Opera, nu pot sa-ti descriu cat te invidiez.

alk

In general piesele de teatru erau mai mult prezente la radio. Foarte multe inregistrari cu teatru pe vinil nu a scos Electrecordul inainte de 90 (sau cel putin nu am vazut eu pe atunci prin “galantare”)

Grădinariu

Eu o singură dată am ascultat o poveste dintr-asta, şi ţin minte că-mi doream şi eu să am pick-up.

forevergreen

Interesant postul despre viniluri. La noi in familie exista colectionari de viniluri, de la o cutie am ajuns la viniluri de colectie pretutindeni, avem si un brand inregistrat la OSIM legat de viniluri. Avem si pick-up-uri in stare de functionare. In afara unele viniluri costa foarte scump, noi deocamdata le colectionam.

sandy

pe langa faptul ca am o colectie de aproape 300 de viniluri, vreau sa iti spun o intrebare:

Care este cantaretul roman care a imprimat muzica pe toate suporturile de stocare media existente de la discurile de gramofon pana acum iar asta fiind in viata?

sandy

eeh…de curand a murit…dar a apucat si suportul digital… 😉

copilANDRA

am avut noroc sa dau de blogul tau pe un banal search google si am citit articolul cu sufletul la gura (asteptand sa gasesc informatia pe care o caut, de altfel). mi-as dori si eu un pick-up/gramofon/fonograf/cum i se spune mai recent, pentru ca am o groaza de discuri dragute si niciun loc unde le pot asculta. am crezut ca dau de site-ul magazinului muzica din bucuresti pe net, dar nicio sansa….tot informatii despre noul pick up de la dacia gasesc. poate ma poti ajuta tu mai mult in aceasta problema, avand in vedere ca esti documentat: stii cumva vreun loc din romania unde se gasesc pick-up-uri de vanzare si-mi poti spune si un pret estimativ pentru ele?

iti multumesc inca de pe acum si astept un raspuns din partea ta

tavitavis

Dragii mei, cei care va doriti un pick-up nou si nu foarte scump (la o zestre de 300 – 400 de viniluri, se merita o astfel de investitie), va recomand magazinul virtual djsuperstore (dati un search cu google, azi l-am gasit si eu). Un pick-up REELOP pleaca de la 100 EUR, iar la 250 EUR gasiti un super pick-up hi-fi, direct drive (fara curea) cu toate cele trei viteze, comanda full manual – ce mai aproape profesional! Eu am de gand sa-mi comand unul si sa-mi “digitizez” curand colectia mea si colectia sotiei (totul in comun … pana la colectia de viniluri … 🙂 ). Putin ca tot ce-i bun, si bun ca tot ce-i rar …

kreator

salut, cine e colectionar sa ma anunte, mai vb despre discuri, rock , blues ingeneral

kreator

am vreo 1200 de discuri, multe raritati sau putine….cine stie, poate mai facem un troc un schimb

kreator

cam ce ai? din sfera rock-ului?

Cocs

@ kreator & krossfire: Am si eu undeva in jur de 1000 de viniluri, majoritatea pop-rock, putine povesti si putina clasica. Dati-mi o adresa de mail, poate facem niste schimburi, ca am ceva dubluri si poate va intereseaza. Toate cele bune.

kreator

candrone81……id

kreator

mai intra careva pe aici, sau a cam murit locul

kreator

cocs….id-ul zace cam de mult pe aici….degeaba

creiermacinat

Colectionez discuri de vinil cu povesti si teatru pe disc, daca are cineva de vanzare sau vrea sa faca schimb sa ma contacteze pe adresa de mail: creiermacinat@yahoo.com

vinilmania

….Cam tardiva interventia mea dar poate oportuna pentru cei care se mai ratacesc pe aici (Punctuala pentru clarificare si interventia lui @radugo). Chestia cu vinilurile este mai mult decat o “poveste”, este o “istorie”. Vinilurile nu au disparut niciodata de pe piata de la aparitia lor (pe la finele anilor ’50), au intrat putin mai in umbra si sunt sigur ca vor fi cu noi mai mult decat existenta CD-urilor. Este de netagaduit ca auditia pe vinil este superioara celei de pe CD si net superioara surogatelor acestuia. Subliniez asta pentru cei care tin si la calitatea auditiei (de asta nici nu au disparut). Discurile de vinil produse astazi (nu de multe, este adevarat, case de productie si destul de scumpe) sunt si ele superioare calitativ chiar celor antecedente. Reeditarile (audiophile) pe 180 gr vinil pur, ofera o auditie exceptionala, greu de imaginat ca posibila nici pe cele mai performante CD-uri (si ele imbunatatite tehnic de la primele aparitii). Fireste ca este nevoie de linia intreaga performanta de la doza de pickup la boxe pentru a aprecia auditia pe vinil. Istoria discurilor de vinil in Romania se confunda din pacate cu perioada de teroare comunista in care arta a fost… Read more »

kreator

oare cati colectionari sunt in romania….sau cati colectionari cunosti tu in bucuresti?….eu sunt din timisoara si stiu vreo 4-5 colectionari, dar probabil mai sunt cativa care au discuri bune pe acasa…intre cele 3300 de viniluri ai si clasica si populara?…noi am mai vorbit odata pe mail, chiar si la telefon…toate cele bune

vinilmania

@krossfire – Sunt putin nedumerit. “Nu stiu de ce comentariile de-aici trebuie aprobate”… pai nu este blogul tau? @kreator – Ma bucur ca am reinsufletit tema acestui articol. Ar fi interesanta o permanenta chiar undeva pe aceasta tema si, de ce nu, o interactiune concreta intre cei interesati. Cred ca sunt cativa colectionari (unii mai impatimiti, altii ocazionali) si posibil destui potentiali colectionari si la noi. Din cei “impatimiti” nu cunosc decat doi si ceva… Una e sa ai acolo un brat de discuri pe care sa le mai asculti din cand in cand si alta e sa iti faci o vocatie din asta. Posibil ca si aspectul financiar sa determine un astfel de demers. La mine, dupa cum se poate lesne intelege, colectionarea vinilurilor nu vine neaparat dintr-o nostalgie. La mine a fost o constanta permanenta. In acelasi timp, recunosc, este si un reper existential legat poate de o formare intelectuala si artistica. Da, poate am mai vorbit (lumea noastra e mica, da’ buna!). Populara nu. Nu ma dau in vant. Daca Zamfir&Licaret e populara sau Siminica, poti considera ca posed in vasta mea colectie si doua discuri de populara. Cat despre clasica, ai sa razi, majoritatea le am… Read more »

kreator

de acea am intrebat de populara si clasica pt. ca si eu am cateva, dar nu intra la numaratoare( clasica in jur de 100 buc, din pacate inca nu ma prinde flama de a le asculta )…genul meu este rock, jazz, blues, funk anii 60-70…o colaborare periodica intre colectionari ar fi binevenita

vinilmania

– Tot n-am inteles sintagma “nu inteleg de ce comentariile de pe postul asta trebuie aprobate” enuntat chiar de tine proprietarul blogului. In fine. Te felicit si pentru alte articole postate. Imi place cum gandesti, lucru care imi confirma ca “prapastia dintre generatii” e o aiureala.
@Kreator – Daca ai “cam 100” inseamna ca ai esentialul. Tot asa si eu. Fireste, in cele din urma nu numarul conteaza. Muzica, cred eu este o stare de spirit si este poate natural sa vrei sa asculti ceva anume cand te aflii intr-o stare si alta cand esti in alta. Fiecare gen te poate incarca cu o anume energie sau sa se confunde cu insasi energia pe care o ai in momentul respectiv. “Spune-mi ce asculti ca sa-ti spun cine esti”, nu cred sa fie departe de o caracterizare justa a unei persoane.

kreator

cu ce discuri va ” laudati” ?…:)))( ceva raritati originale, sau nu…sa ne mai clatim ochii, postati si ceva poze)

Cocs

Salutare. Nu am mai apucat sa dau p-aci de mult si vad ca s-a insufletit discutia puternic. Multumiri Domnului DIon (vinilmaina), ca a adus un suflu nou si informatii documentate. Numai cine il cunoaste si i-a vazut colectia poate aprecia la adevarata valoare cunostintele dumnealui in materie de muzica. Am vazut ca apar din ce in ce mai multi doritori sau curiosi, ma bucur sa vad ca vinilul inca starneste discutii si ca mai sunt destui pasionati de acest suport muzical. De laudat cu discuri cred ca e greu, ar insemna sa insiram sute sau mii de discuri aici, incepand de la John Lee Hooker, Clapton, Aretha Franklin, si terminand cu Malmsteen, Pink Floyd sau Queen. In orice colectie serioasa gasesti varfurile genului preferat, indiferent ca e vorba de clasica sau de muzica populara. Fiecare are gusturile lui si nu le putem comenta noi. Oricum, krossfire, iti multumesc pentru ca gazduiesti discutia aceasta pe blogul tau, in loc sa-l umpli cu alte nimicuri. Succese tuturor. PS: Daca cineva doreste sa discute in particular de discuri, pick-up-uri, etc sau cauta ceva anume din domeniu Si se nimereste sa am vreo dublura va dau o adresa de mail (sper ca nu e… Read more »

vinilmania

sorry. nu sunt genul care sa ma laud. prefer (si consider firesc) ca muzica buna trebuie impartasita astfel incat sa poata fi un elemnet de educatie estetica si culturala dar si de bucurii spirituale. gasesti pe siteuri numeroase informatii de gen. iti recomand in special adresa: gibraltar encyclopedia of progressive music (daca asta e genul tau preferat. al meu este!). Totodata am si facut ce zic mai sus, si anume am difuzat cat am putut aceste informatii: cu aproximativ 13 ani in urma la emisiunea radio ProFM “orele noptii cu magul de la snagov”, o emisiune de “sunete noi”; si cu apoximativ 6 ani in urma, pe o perioada de 3 ani de aparitie constanta, revista ART&ROLL. Daca totusi cauti ceva anume ma poti intreba.

tolea

oameni buni ,

fac si eu parte din acei nebuni care inca string viniluri. am cca 1500 buc. cu rockul anilor 70 , 80 si colectia mea e dinamica , adica vind , cumpar , schimb. calatoresc mult si pe unde ajung vizitez magazine de discuri. am in momentul de fata vreo 2-300 de viniluri disponibile , fie dubluri , fie ca au iesit din sfera mea de prioritati .sint nume bune din rock , jazz -rock , foarte bine intretinute.
am si eu o serie de raritati sau discuri mai de nisa , evident nu ma pot compara cu dion , in plus acum citiva ani din motive de care nu vreau sa aud am vindut vreo 400 discuri , printre care discografii aproape complete chicago , jeff bech , garbarek , corea etc , dar mergem inainte.
daca sinteti interesati de tranzactii cu discuri , scrieti+mi la postoveitolea@yahoo.com

kreator

eu colectionez doar de vreo 14 ani…dar am reusit sa strang in jur de 1200, inclusiv cele electrecord ( ma refer doar la rock si jazz, aici am lipsa in jur de 30 de lp-uri, si pot spune ca am tot ce merita colectionat de la electrecord din cele doua genuri), in rest cate putin din toate genurile de baza, blues, rock, jazz, funk…eu fiind maghiar am si vreo 250 lp-uri unguresti, discografii aproape complete cu exceptia catorva lp-uri

vinilmania

@kreator. Avantajul banateanului! Imi aduc aminte, de data asta cu nostalgie, cum imi cautam relatii pe la Timisoara prin anii ’70-’80 pentru a obtine discuri din Ungaria si care se distribuiau in tiraj extrem de redus pe acolo. Mult mai tarziu insa am reusit sa gasesc Omega (mai ales cel cu coperta de tabla ELO!), acum lipsindu-mi din colectie doar primul Omega. Au fost si la Bucuresti intr-un concert fulminant la Polivalenta. Muzical i-am considerat superiori insa pe Illes. Ai ceva dubluri cu rock unguresc? Eu am cred, rock si jazz unguresc cam 50-60 titluri.

vinilmania

si inca ceva….. ca sa imi desconspir o carcoteala nevinovata. Eu l-am invitat pe amicul Tolea sa se bage si el in discutia asta si e bine ca a facut-o si cu multumiri. Poate reusim asa sa incropim de o mica comunitate aici (cu voia si amabilitatea proprietarului fireste) daca Kreator, sau cine mai e pe aici, si-ar invita la randul lor combatanti in santurile de vinil.

kreator

din pacate nu mai am dubluri unguresti ( nici nu aveam multe ), primul OMEGA este un disc rar, si eu abia l-am gasit, ILLES formatie foarte buna ( imi lipsesc primele doua albume ), dar cautarea lor, si asteptarea de a le avea face acest hobby palpitant, tot timpul am facut pararlela intre muzica lor si a noastra…si erau cu un pas inainte de ex.: pana a scos PHOENIX primul lp, OMEGA avea deja 4 lp-uri, numarul de albume/formatie erau mai multe ca numar: SFINX doar 3 discuri, din care cel albastru e foarte slabut, PROGRESIV TM doar doua ( primul mi se pare cel mai bun album rock, mai bun si decat oricare dintre PHOENIX-uri)…pe cealalta parte, OMEGA are peste 13 lp-uri pana in ’85, LGT la fel, ILLES vreo 7 lp-uri, ce vreau eu sa zic este ca la noi sau pierdut multe imprimari care sunt de nerecuperat, puteau fi albume foarte bune…dar nu a fost sa fie si sa nu uitam ca cenzura exista in ambele tari

vinilmania

@kreator – Este dragut ca spui “muzica lor si a noastra” cu toate ca esti de sorginte ungureasca. Dar este tot atat de adevarat ca muzica, ca orice alta arta, nu are frontiere. Frontierele impuse in anii aceea de catre regim, faceau auditiile sa devina mai mult decat o placere melomana, erau chiar un afrond cu atitudine. Ai perfecta dreptate; in timp ce in Ungaria se permitea o relativa libertate in arta, “la noi” ca la nimenea…. poate doar cu Albania sau Korea de Nord ce ne mai puteam compara. Cenzura ungurilor nu ca a fost mai permisiva dar mai inteleapta doar. Era mult mai usor sa tii sub control atitudini de revolta astfel si in acelasi timp sa nu dai ocazia ca ele se se nasca. Si totusi, ungurii au avut mai mult curaj (lucru pentru care i-am admirat mereu) decat mentalitatea romaneasca “merge si asa” sau “acum nu e momentul”…. Si o ultima remarca: daca nu mai ai ce cauta sa pui la colectie, nu mai esti colectionar.

kreator

tot timpul gasesti ceva dupa care sa alergi, muzica este foarte multa, eu ma perind inca in anii 60-70…si cu greu voi iesii de acolo, defapt nu stiu daca voi apuca, este foarte multa muzica de buna calitate, multe trupe bune care au scos doar un album si au disparut, sau, sau transformat in alte formule…apropo o curiozitate personala..cate discuri contine seria jazz ( electrecord) , eu stiu ca in jur de 26, imi lipsesc cateva si nu stiu care sunt alea, nu apar niciunde, in nici o discografie, si nici pe net ( in afara de sp-uri care sunt pana la nr 8 sau 9 dupa care incepe seria cu Trio Manusardi )

vinilmania

Revin la casa de discuri Electrecord putin. Lasand in afara discutiei calitatea execrabila a copertilor, dpdv al materialului folosit dar si al graficii, trebuie sa remarc insa calitatea destul de buna a vinilurilor in sine (cel putin pana la o anume unitate de timp). Unele inregistrari au fost chiar remarcabile si asta se datoreaza cu prisosinta unui anume om oarecum din umbra – inginerului de sunet Negrescu. Acest om a facut minuni cu un echipament destul de rudimentar ca cel folosit la acea vreme de Electrecord. Dedicatia si probitatea profesionala a acestui om merita tot respectul si admiratia!

Dj Mix Track

Care ai de vazare viniluri pt scratch (de care folosesc DJ ) mai rezistente….cautati-ma pe id dj_mix_track sau email dj_mix_track@yahoo.com Ms anticipat

Leather Wristbands

~*: I am very thankful to this topic because it really gives up to date information ~”-

cornel

praslea cel viteaz si merele de aur tinerete fara batranete si viata fara de moarte vanatorul Halibu si cartea fermecata motanul incaltat si povestea boabelor de diamant carbunarul si domnita tot aurul din lume ochii mamei vulpea alba aventurile lui Huckleberry Finn Tom si huck au plecat pe mississipi plus ulrmatoarele discuri Smokie – Greatest Hits 1976-1977 20 ron Smokie – Solid Ground 1980 20 ron Tom Jones – This moment 1989 20 ron Areta Franklin – Who’s zooming Whom 1985 20 ron Brazil Dance Party 15 ron Louis Amstrong 20 ron Lionel Ritchie – Dancing in the ceiling 20 ron Bee Gees – Greatest Hits 20 ron Queen – Greatest Hits 20 ron Pink Floyd – Dedicated Sound of Tunder ( dublu album) 25 ron Vivaldi – Anotimpurile 20 ron Mirabela Dauer – De dragul tau 1988 15 ron Alexandru Andries – Trei oglinzi 1989 15 ron Alexandru Andries – Interioare 1984 15 ron Alexandru Andries – Rock and Roll 1984 15 ron Angela Similea – De dragul tau 1994 10 ron Holograf – III 1984 15 ron Muzica populara turceasca 10 ron Marcel Budala 10 ron Gica Petrescu – Cantece de voie buna 10 ron Gica Petrescu –… Read more »

Zsuzsa

@Cornel: m-ar interesa cateva viniluri din cele mentionate, eventual sa discutam detalii pe mail, direct – zsuzsa14kertesz@yahoo.com. Mersi frumos si va doresc o zi si un week-end exceptional!

Mehedintu

Salut,
Am si eu 600 Discuri, internationale dar si romanesti. Sunt f. bine intretinute. mehedintu_stefan@yahoo.com pt orice sugestie.
O parte vreau sa le valorific si o parte sa le pastrez

stefan

salut am si 700 vinil, nu e nimeni interesat de vreun titlu:
Romanian pop music II
Queen
ABBA
The rolling stones
Gloria gaynor
Smokie
etc multe rau

kreator

fa o lista cu ce ai (rock, jazz)…la fel si preturi, ca sa ne putem forma o imagine (vinil_ro@yahoo.com)

Mehedintu

1.Massiel -Viejo MArino-Detra de la Montana.Serie TOP-HIT. NOVOLA 7″ – 2.Boney M.-Rivers of Babylon-Brown Girl in the ring-Hansa International 7″ -50 ron 3.Petul Clark- Vogue International -1968 -7″ – 4.Fausto Pappetti SAX -Love tem from lady sings the blues.Malizia 1973-7″ – 5.Gerard Stern-Je t’aime nue-1973-Md.in FRANCE.7″ – 6.Bernie PAUL-Caroline-it’s a wild life. Md.in Germany.7″ – 7.DOLORES VARGAS-Belter ” LA Terremoto” 1971 Md.in SAPIN.7″ – 8.Danie Boone-Annabelle-Rec.by BELLAPHON 7″ – 9.ELVIS PRESLEY’S Greatest SONGS-50xTHE KING-“1984″ELECTRECORD stereo -100 ron 10.ELTON JOHN-A single man-phonogram -20 ron 11.bobby darin-Clementine.CLARION-1976 -60 ron 12.ABBA/Arrival-GEMA -25 ron 13.ABBA-VOULEZ VOUS -25 ron 14.ABBA-/BJORN,BENNY,AGNETHA & FRIDA -25 ron 15.DEMIS ROUSSOS-The golden VOICE- PHILIPS -25 ron 16.The FOOLS-HEAVY MENTAL-1981 U.S.A -30 ron 17.The ROLLING STONES- BLACK and BLUE-limited -50 ron 18.Queen-A night at the OPERA-LP-EMI -35 ron 19.Queen-The GAME-EMI -40 ron 20.THE BEATLES-LOVE SONGS -30 ron 21.Frank SINATRA- My blue HEAVEN.1977 -30 ron 22.JOHN TRAVOLTA- FILM GRASE-2 discuri -39 ron-2bucati 23.John TRAVOLTA – Sandy and greased lightnin -25 ron 24.CHIME DISCO -10 ron 25.Placido Domingo- opera highlights -10 ron 26.Placido Domingo- l’arte di p. DOMINGO -20 ron 27.KENNY ROGERS – GREATEST HITS -50 ron 28.ZODIAC Disco ALLIANCE -20 ron 29.ZODIAC ROCK GROUP 1982 -25 ron 30.imagine John Lennon -10 ron… Read more »

Mehedintu

si romaneasca :

1.Gica Petrescu-hai noroc si iar noroc-CU AUTOGRAF-100ron
2.Gica Petrescu-Tangouri celebre romanesti(II)-cam 50ron
3.Gica Petrescu-Sa petrecem Impreuna
4.Gica Petrescu-La margine de Bucuresti-ROMANTE
5.Gica Petrescu-Bucuresti,Bucuresti-STM-EDE 0753
6.Gica Petrescu-Tangoul Vesnic Tanar
7.Gica Petrescu-Iubesc TANGOUL
8.Gica Petrescu-Cantece de petrecere
9.Gica Petrescu-Cantece de voie buna
10.Gica Petrescu-De toate pentru toti.

11.ION DOLANESCU-Pe drumul carutelor.
12.ION DOLANESCU-Romancuta mea.
13.ION DOLANESCU-Romante si cantece indragite
14.ION DOLANESCU-Gorjule,gradina dulce.
15.ION DOLANESCU-Romante si cantece de petrecere.
16.ION DOLANESCU si Tiberiu CEIA-2 voinici din lumea mare.
ION DOLANESCU – MARIA CIOBANU

17.GHEORGHE ZAMFIR-Si virtuosii sai.
18.GHEORGHE ZAMFIR-Tresors Folkloriques Roumains.vol.I
19.GHEORGHE ZAMFIR-Tresors Folkloriques Roumains.vol.II
20.GHEORGHE ZAMFIR-Pan-Pipe.Flute de Pan.
21.GHEORGHE ZAMFIR-NAI-Nicolae Licaret-Orga

22.DAN SPATARU-mereu canta o serenada.
23.DAN SPATARU-nu m-am gandit la despartire
24.DAN SPATARU-drumurile noastre…

25.BENONE SINULESCU-la o margine de sat.
26.BENONE SINULESCU-radu mami, radule
27.BENONE SINULESCU SI orchestra GHEORGHE ZAMFIR
28.BENONE SINULESCU-Colo-n vale la BUZAU
29.BENONE SINULESCU-La casuta cu pridvor
30.BENONE SINULESCU-cand eram in satul meu
31.BENONE SINULESCU-alearga dorule alearga
32.BENONE SINULESCU-IRINA LOGIN
33.BENONE SINULESCU-cantece de voie buna

34.TUDOR GHEORGHE -cantece de dragoste de tara…
35.Stefan HRUSCA -urare pentru indragostiti.
36.Stefan HRUSCA -ruga pt. parinti.
37.Vasile Seicaru -iubirea noastra.
38.VICTOR SOCACIU -Viata,iubirea cea dintai

39.DONA DUMITRU SIMINICA-inel,inel de aur.
40.ILIE UDILA-acordeon- cantecul ilenutei
41.ILIE UDILA-Sarba din Carbunesti

Mehedintu

ma poti ajuta cu un sfat unde pot sa dau din ele, chiar sunt o calitate excelenta, un pasionat a venit le-a vazut. a ramas uimit de pastrarea lor. pick up CADOU la ele

kreator

pai…nu ai decat sa astepti…asta facem toti (piata e cam moarta acum)

Mehedintu

Da asa e, multumesc. ar trebui sa se faca un magazin cu asa ceva.

robert

Buna ziua.

Numele meu este Robert interesa o colaborare/parteneriat cu cineva in vanzarea in magazine cat si pe internet de CD-uri si Vinil-uri. Eu aduc din Germania atat viniluri si cd-uri, folosite dar in stare buna, foarte buna pana la aproape noi(near mint), productie Europa, Japonia, Canada si SUA. Am in jur de 7000 Viniluri cu diferite genuri de muzica. Pentru cei interesati sa ma contacteze.

haier.robert@yahoo.com
0745 220 434
Timisoara

kreator

adevarul este ca, colectionarii cu mii de discuri sunt deja pretentiosi, au deja discografii complete, vor doar anumite editii, raritati…rar isi gasesc cea ce caut…si apoi si preturile joaca un rol hotarator in achizitionarea lor…etc, etc

kreator

cine ce … mai cauta, vinde, schimba?

tiru

vand vinil-uri de diverse genuri

si straine

tiru

vand vinil-uri de diverse genuri

si straine

tiru

daka va intereseaza

accesati id meu bogdan.ionut47

tiru

muzica popularacolectie

anii 77-84-Ion Dolanescu,Irina Loghi,Benone Sinulescu etc.-stare perfectanegociabil

Contactatima la nr. de

Tel:07731341

sau

0747408102

Am si jezz si rock etc.

sce76

Poate ma ajuta si pe mine cineva…
CAUT O TRUPA DE 3 FETE , ROMANCE, EXTREM DE SEXI PENTRU ACEA PERIOADA, CARE CANTAU IN romaneste piese ABBA.Am avut LP-ul lor , dar nu mai stiu nimic de el si nici memoria nu ma ajuta…

kreator

trio expres…sau 5 T, numai ca ele erau 5..:)

sce76

Trio expres nu, poate 5t…Mersi

sce76

Ura!!!!
5T erau…cele 3 fete, de fapt, 5.MA PUTETI AJUTA CU MAI MULTE INFORMATII?eVENTUAL UNDE POT GASI MUZICA LOR?ma intereseaza in mod deosebit acel disc cu piese ABBA.

kreator

mai sus gasesti mailul meu…si vb

sce76

Cat de sus?Ca n-am gasit…Oricum ,mersi pentru promptitudine

kreator
kreator

mai pompati niste oxigen pe aici ca moare blogu’, cine ce mai vinde schimba sau cumpara?

kreator

oamenii sunt ocupati cu vanatoarea discurilor romanesti…nu au timp de un popas…sa nu le scape ceva…:D

teo

#stefan.. lasa un numar de contact te rog in cazul in care oferta mai este valabila!
Si daca mai este cineva interesat sa vanda placi cu muzica electronica, disco, jazz, pop va rog sa ma contactati la adresa: teodor.toba@gmail.com
Multumesc domnilor!

gabi

salut
am si eu discuri in jur de 800 de bucati
as vrea sa le vand in special cele cu muzica straina si rock
gen beatlese ,rick james ,paul macartney ,jon lenon …dar nu stiu daca gasesc cumparator si nici sa le dau degeaba nu vreau

vinilmania

Pai ar trebui sa incepi prin a le scrie numele corect.

kreator

lasa si aici o lista +preturi: vinil_ro@yahoo.com

Cocs69

Lasa o lista si la Discuri@yahoo.com.

Multumesc.

George

vio

Bună ! Are cineva de vânzare Motanul încălţat , opera lui Trăilescu ? Măcar în orice format bun pt. download …

96
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x