Dur Dur Etre Ghita

Bai tata bai…va mai amintiti voi de copilaria in care behaiam piesa aia ”geniala” a unui copilas francez, pe nume Jordy ? Da ! Aia cu ”Oelele bebe” (adica ”Dur Dur Etre Bebe” in titlu original). Evident, piesa nu era compusa de piticanie, ci de ai lui exploatatori parinti.

Trecand peste superba lume a copilariei, dezvirginati mental pe bancile scolii, am uitat si de Jordy si de refrenul lui ”criminal”. Ce s-a mai intamplat cu Jordy Lemoine oare ?

Weeelll…dupa un suces fulminant prin anii 90′ (adica 91-94) , marca Jordy fiind sub tutelatul Columbia – Sony International si dupa ce a intrat in Cartea Recordurilor pentru varsta la care canta (aproape 4 ani), parintii lui au fost acuzati ca l-ar exploata pe micut. Asa ca prin 1995-1996, echivalentul francez al CNA a interzis parintilor si celor implicati in ”exploatarea” lui Jordy sa mai apara pe vreun post de televiziune sau radio sau sa mai produca vreun CD. Acest lucru s-a intamplat dupa ce parintii incercasera sa creeze o atractie numita ”Ferma lui Jordy” (un artificiu prost de marketing, care a creat o mare gaura in bugetul tutorilor lui Jordy), esecul careia i-a facut sa divorteze. Banuiala celor care au insinuat rele tratamente asupra baiatului se confirmase prin intermediul unor declaratii si filmari ”off-stage”. Jordy devenise o masina de bani pentru ai lui, care-l supuneau unui regim infernal de munca. La asta s-au mai adaugat si acuzatiile de ”sexualitate ascunsa” in piesele si videoclipurile marca Jordy. (Ia uitati-va la link-urile de la finalul postului putin !)

Pe la 10 ani, Jordy a primit ceea ce s-ar putea numi ”emancipare”, adica printr-o nota legala a fost declarat responsabil de propriile-i actiuni si capabil sa se autosustina. (desi o matusa raspundea direct de el). A ramas langa o ferma dintr-un orasel francez, unde a invatat sa cante la chitara si a studiat dansul modern.

Succes ? Nici gand. Jordy a ajuns ”un adolescent normal”…adica un pustan uratel si prostut, puternic marcat de copilaria sa de ”star”. Nu credeti ?

Ia comparati :

Jordy – In 1993

jordyold.jpg

Jordy – In 2005

jordy-now.jpg

Mai nou, baiatului i s-a facut dor de scena, dupa un concurs francez la care a ajuns in finala (nelegat de muzica) el anuntand o relansare. Totusi, Jordy nu avea talent muzical, el fiind un pusti dragalas si cam atat. Omul nici acum nu poate intelege exact care era cheia succesului sau. Poate ca-l fac sa pozeze in victima, dar victime vor fi urechile noastre, daca cheesy-guitar-pop-ul de pe noul lui profil de MySpace ajunge la lumina. (Muzica este puerila si poarta reminescente din ”perioada de glorie”)

Link-uri la ”melodiile copilariei noastre” – anii de glorie marca Jordy :

-Dur Dur Etre Bebe (acum videoclipul asta ma sperie…este aproape scabros ! Un copil de 4 ani in scutec langa niste parinti antrenati in jocuri bizare)

Alison – este cel cu ”Ma copine” – un fel de ”Ghita” in varianta franceza

Les Mauvais – un fel de rap-crap si un dansator care seamana cu Ronaldinho.

Lasandu-l pentru moment pe Jordy in pace…nu pot sa nu ma intreb : Cleopatra Stratan a noastra (mai tanara decat Jordy in momentul lansarii !) cum va ajunge ? Dupa piese despre ”dragoste carnala” cu Ghita al ei, dupa castigarea unui disc de platina (la romani se da mai repede)…si dupa ce a sustinut doua ”mega-concerte” live urmeaza oare o copilarie distrusa ?

Ati observat cum toti pustii frumosi tind sa se urateasca odata cu inaintarea in varsta ? Jordy, Macauly Caulkin, Gemenele Olsen…etc.

Oare vom spune (doar o presupunere) :

Cleopatra Stratan – 2006

cleopatra_stratan.jpg

Cleopatra Stratan – 2016 ?

teenage-girl.jpg

P.S : Nu atac pe nimeni insa simpatia si amuzamentul merg pana la un punct. Exploatarea copiilor in ziua de azi este un semn al unei societati bolnave !

P.S2 : La fel si furtul intelectual, asa ca mai usor cu citatele !

(Ultima nu functioneaza in regim de drept de autor si este o imagine generica)

Follow us

We will keep you updated

krossfire
  • krossfire

5 Comments

  • Eu aveam chiar si caseta cu Jordy (originala!!!) :)) O mai am si acum…cine vrea? :))

  • Decat sa joace sotron pe banii tai, nu mai bine pierde noptile ca sa iti plateasca ratele la masina noua? Ca doar exista sanse sa ajunga un ratat in viitor si daca ii asiguri tu cele mai bune conditii de viata. Asa ca de ce sa nu il pui la munca de mic daca tot iese ceva.

  • Interesant post-ul, in schimb.. nu imi place titlul!

  • Nici mie..stai ca vine un ”best of krossfire” si poate-l schimb 😛

  • chiar vorbeam cu tata zilele trecute despre ce s-a intamplat cu Jordy,multumim pentru dezlegarea misterului,mai ales ca imi fusese tare sila sa dau un search pe google 😛 .

2 Pingbacks

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *