Defectele barbatilor

Expert in orice, ca tot bloggeru’, am dat curs invitatiei The Sexist de a scrie un articol pe tema “Obieciurile proaste ale Barbatilor“. Ce a iesit, puteti citi in randurile ce urmeaza. Bonus pentru cititorii fideli: diacritice!

Bărbaţii. Acest apex al selecţiei naturale, această maimuţă 2.0 ajunsă la stadiul de a sări din cracă în cracă cu puterea minţii. Bărbat fiind, ar fi trebuit să scriu tot articolul ăsta la mai mult ca perfect! Până la urmă, ce ar putea fi în neregulă cu un monolit policrom de raţiune şi simţire? Ce ar putea tulbura gândurile mândrului Apollo, cocoţat în vârful sanctuarului din Delos? În umila-mi opinie, mai nimic.

În primul rând, suntem mult prea comunicativi. Când, prinşi în mrejele activităţii zilnice (precum excavatul de chipsuri), vă învăluim cu atenţia noastră şi vă întrebăm suav “S-a întamplat ceva?”, voi ne răspundeţi cu voci de căprioare îndoliate: “N-am nimic…”. Apoi, cu un oftat prelung, vă uitaţi la noi cu ochişori mici şi şuşotiţi în gând “Azi nu eşti bărbatul de care m-am îndrăgostit”. Nu mai bine ne ţineam noi gura?

În al doilea rând, avem un defect cât se poate de vizibil. Arătăm bine în orice. Tricou negru, blugi negri şi pantofi de culoarea tăciunelui? O simplă declaraţie împotriva modei de consum. Maieu, izmene lungi şi gumari portocalii? E o inovaţie, parte din aportul nostru zilnic la progresul omenirii. Nici să ne spălăm nu e nevoie, sistemele de autocurăţare prin cufundare în fotoliu funcţionează de fiecare dată. Dar voi, doamnelor? Cu ţinutele de zeci de milioane, cu machiajul în culori inventate (magenta nu e culoare!), n-aveţi nevoie decât de două ore. Dacă cerceii nu se asortează cu şireturile, vă întoarceţi în bucla spaţio-temporală din faţa oglinzii. Apropo, ştiţi de ce nu ne machiem? Pentru că nici David al lui Michellagelo nu a fost pictat verde fluorescent!

Cred că un alt defect masculin este atenţia noastră iraţional de ridicată. Chiar şi asa, sorbindu-vă constant fiecare cuvinţel, când ne întrebaţi lucruri inutile precum ‘’Când ne-am cunoscut?”, ‘’Când e ziua mea?” sau ‘’Ai dus gunoiul?’’, preferăm tăcerea. De ce? Păi fetelor, dacă nici atâta lucru nu puteţi reţine, cred că noi ar trebui să ne punem întrebări…

Romantismul e şi el pe lista de calităţi masculine înnăscute. Cand butonăm febrili tastatura, cu gândul la hoardele de zombii de care trebuie să salvăm lumea, voi vă insinuaţi perfid lângă noi şi aruncaţi un: “Iubitule, zi-mi ceva frumos!” Egoiste mici, nu vă mai ajunge ‘’teh uhbesc’’-ul mormăit zilnic?

A fi un amant excepţional nu este o calitate, e un standard al existenţei noastre. Când vă plângeţi că adormim prea repede după, nu realizaţi de fapt că noi ne conservăm inteligent energia, etern vigilenţi pentru un viitor atac. Pe lângă faptul că suntem mereu împăciuitori (căscatul e un sărut mai lent), avem şi capacitatea de a fi mereu profund raţionali. Da! PlayStationul trebuia cumpărat. Alte întrebări? Măcar dacă n-am fi atât de generoşi. Şi nu, ‘’cum vrei tu’’ nu e un răspuns la întrebarea ‘’Vrei să-ţi iau ceva?’’.

Între noi fie vorba (între noi bărbaţii, evident), ştim foarte bine că ne-am rătăci între budă şi frigider, dacă n-ar fi vocea aia în sufragerie care să spună ‘’Costele, să închizi uşa!!’’. Adevărul e că nu suntem cea mai grozavă invenţie a naturii. Totuşi, nu vom recunoaşte niciodată asta. De ce? Datorită imensei noastre stăpâniri de sine!

P.S: Glumeam şi nu, nu sunt misogin. Glumeam şi nu, nu sunt misogin. Glumeam şi nu, nu sunt misogin. Am scris de trei ori, să înţeleagă şi doamnele!

Subscribe
Notify of
guest

52 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Neliniştitu'

Da’ ştiu că te vor iubi femeile şi vor fi moarte dupe tine. :))
Superb PS-ul! :))

romania inedit

Imi pare rau ca nu atinsasi chestii de genul “Hai sa ducem gunoiul !” si “La ce tegandesti ?”, dar mai ai destul loc intr-un articol viitor .

Glass and Iron

Imi place cu cata modestie ai trecut sub tacere acea gentila atitudine (perfect masculina) de “ma piş ca sa-mi marchez teritoriu'”. Si imi place si aducerea din astral in realitate a eului prin alegerea unor repere atat de semnificative (veceu’ si frigideru’) cu toate ca stim atat de bine (numai noi, barbatii) ca de fapt nu avem nevoie de repere, ne pierdem fara macar sa mai iesim din ego, fiecare barbat fiindu-si perfect suficient siesi (lucru atat de greu de inteles si apreciat de teluricile noastre insotitoare).

Glass and Iron

… “fiecare barbat fiindu-si perfect completitud siesi” … ok ! 🙂 🙂 Este adevarat ca suna putin cam “castrat” si asta ar putea da ceva fiori reci tinand cont de responsabila apreciere ce o avem pentru giuvaericalele noastre da’ semnificatia este atat de plina de sevă (chiar daca nu iti da si impresia de boaşe la locu’ lor) incat nu se putea mai bine.

Vlad

MISOGINULE!!!111
Dar sa revin la subiect, daca ar fi sa zic despre defecte, l-as cita un pic pe Carlin : “I agree for instance, that for the most part, men are vain, ignorant, greedy, brutal assholes who’ve just about ruined this planet…”, dar in rest suntem OK.

Grădinariu

mă piş ca să-mi marchez teritoriul +1

Vlad

Hmmmm, adevarat. Dar stau si ma intreb daca evolutia asta chiar a meritat, comparand partile rele cu partile bune. Imi aduc aminte de povestioara asta amuzanta :

An old Indian chief reached his 105th birthday and was interviewed by a young history grad student. The student asked, “Chief Two Eagles, you have observed the white man for more that 95 years.
You’ve seen his wars and his technological advances.
You’ve seen his progress, and the damage he’s done.”

The Chief nodded in agreement.

The student continued, “Considering this long history and all these events, what is your opinion of the white man’s progress?”

The Chief stared at the student for a long time and then calmly replied …..
“When white man found the land, Indians were running it.
There were no taxes,
No debt, plenty of buffalo, and plenty of beaver.
Women did all the work, The medicine man was free.
An Indian man spent all day hunting and fishing and all night having sex.”
Then the chief leaned back and smiled …..
“Only white man is dumb enough to think he could improve a system like that.”

Night-elf

Postul asta trebuia sa-l fi publicat de 8 martie. 🙂

Organizari evenimente

Ce imi place articolul!!! Adevarul e ca nu putem trai, femei fara barbati si invers, fiecare are argumente in favoarea lui. Cred ca cel mai bine este sa ne luam ca atare, ca indivizi cu bune si rele si sa cautam sa convietuim :))

Glass and Iron

– poate ca nu ar fi cazul sa exageram cu modestia … este cel putin discutabila afirmatia “nu ajungeam, bla, bla …”.

Ganditi-va, avem o mostenire de lasat ! Ce spun generatiile tinere daca noi nu le dam informatii corecte ? Cum vor putea ei sa inteleaga adevarul ? Cum vor putea sa isi inteleaga menirea ?

Modestia este o calitate dar adevarul este mai presus !

ILUZIA

1 )ba eu chiar fac diferenta intre sexe si e regretabil caci mi-ar fi placut sa nu existe diferenta; sa fie toate pe marimea standard!
2)ce ai expus tu mai sus chiar sunt calitati, caci daca barbatii erau toti (si cumulativ) atenti , romantici,frumosi fizic, inteligenti si buni in pat insemna ca eu trebuia sa renunt la multe alte chestii care le compenseaza si anume prietena cea mai buna, emisiunile de moda, descopery, catelul pufos, red tube si amantul. dar asa…..suntem toti fericiti si mancam o paine.

Roxana

Îmi aminteşte de …
“Oile placide. S-au asternut la iernat. Privesc nutretul cu multa pofta. Din care vor consuma. Iarna intreaga, Perfect. Oh, totul e minunat.”

Nu, nu sunt misandră. Nu, nu sunt misandră. Nu, nu sunt misandră. Aşa sunt versurile, dragule. 🙂

Mai ştiu şi bancul acela sec: “Cum aspiră un bărbat?? Ii face loc femeii să treacă pe sub picioare.”

Roxana

Pe-aia cu “Cum îl faci pe un bărbat să nu-şi mai roadă unghiile?” o ştii?

Răspuns: Îl pui să poarte papuci. 🙂

Roxana

Asta e inspirată din fapte reale:
“How many men does it take to open a beer?
None. It should be opened by the time she brings it to the couch.” 😀

Roxana

Şi mai e una: What do you call a man with half a brain?
Gifted. 😀

Nu, nu sunt misandră. Nu, nu sunt misandră. :))

Ana

De acord ca trebuia publicat pe 8 martie 😀 👿 😈

Vlad

Let me step it up a notch:

Q: Ce face o femeie cu o foaie alba in fata?
A: Isi citeste drepturile.

Q: Cum ii dai unei femei mai multe libertate?
A: Ii slabesti lantul.

Si cateva referinte din comedia moderna : SBC I, SBC II, SBC III si favoritul meu, Jon Lajoie

Roxana

: sunt atât de bune glumele, încât le-am memorat. Just in case… 🙂

trackback

Defectele barbatilor – Krossfire-s Blog…

“Adevărul e că nu suntem cea mai grozavă invenţie a naturii. Totuşi, nu vom recunoaşte niciodată asta. De ce? Datorită imensei noastre stăpâniri de sine!”……

WhiteWolf

Pimpin’ ? 😛

cerbulvechi

Am citit eu in Cosmopolitan ca barbatii au mult mai multe defecte dar femeile destepte fiind si gingase ni le trec cu vederea pentru ca ne iubeste.

my-coffe-break

Daca stau sa ma gandesc mai erau multe defecte de scris, si de asemanea pentru a fi completa seria, ar trebui sa fie inca 3 articole …”calitatile barbatului”, “Defectele femeilor” si “calitatile femeilor “

razvanserbu

Deci vorbesti despre noi barbatii? Sau despre barbati ca noi?
Ai dreptate, stapanirea noastra este legendara.

razvanserbu

Stii ca sintem precum cocosii care atunci cand calca o gaina se urca pe gard si isi expun cucerirea in gura mare uitandu-se doar la creasta lor… Gaina rusinata, in schimb, face curat la locul faptei. 🙂

sofia

Bai, m-am prins si eu ca intrebarea aia cu vrei sa-ti iau ceva are nevoie de un raspuns clar si precis, ca altfel….
Si , da vreau si eu Playstation si ma vreau si un sot care sa joace cu mine Starcraft in retea sau Heroes, sau orice, dar sa joace de placere nu santajat……..

pavelina

He he, numai eu am intilnit gagici/ tipi misto care ies din tipare? :)) :-p

cătălina letiția

Pe unde am ajuns eu cu citirea comentariilor lucrurile deveniseră kinky rău, cu lanțuri și alte cele, ori acum nu este momentul bun să dăm o fugă la sex-shop. Un impediment major: ne despart, pe mine și pe el, vreo 600 km. :p

Oricum, cea mai tonică felie de tort despre femei și bărbați din ultima vreme am servit-o astăzi, aici, la tine. Chiar dacă este post. Dar de postit de la ”războiul” nostru cel de toate zilele nu cred că se găsește ocazie.
Cînd te gîndești că ”războiul” ăsta ajută la supraviețuirea speciei…

cartim

L-ai scris cu umor si este foarte fain 😛
Credeam ca dau peste ceva serios care o sa-mi opreasca rasul cu care m-am contaminat pe un alt blog. Nici o sansa , rad in continuare , pe infundate ca e noapte si cineva doarme 😛

kassak

Salut

As vrea sa stiu daca esti interesat sa participi la un mic joc intre bloggeri. Detalile le gasesti aici http://www.simpler.ro/te-provoc-sa/

Neliniştitu'

Sănătate maximală şi Sărbătoare Luminată! 🙂

Satirikon

Noi NU AVEM defecte :))))

[…] Ce incerc eu sa spun e ca in esenta suntem si ramanem niste copii. Ceea ce e oricum bestial, pentru ca la varsta aia femeile vor fi niste babe! […]

[…] Despre eternul masculin si alti demoni – Un articol sexist. […]

52
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x