Post comunist

 *Presupunand ca socialismul multilateral dezvoltat nu s-ar fi incheiat odata cu lovitura de stat din 89′ (si in multe privinte nu a facut-o), voi incerca sa va ofer o mostra a blogurilor in anul 2008 al glorioasei ascensiuni comuniste*

Reuniunea Blogărilor din Scornicesti – 2008

Dragi tovarasi, am ajuns in Scornicesti pi la orele 10.00, cu Dacia tovarasului blogăr CeausescuFan2000. Ne oprirăm pe la cantina de partid ca sa bagam un ostropel. Imi e mila de tovarasii de sub imperialism care mor de foame zilnic si sunt nevoiti sa manance carne de sobolan bagata in chifle. Ma inspaimanta aceste lucruri si mult rau imi fac la inima mea de roman.

Ajunsi la cortul festiv, ni-am revazutara emotionati cu blogării de frunte ai tarii : tovarasa Elena , tovarasul Nicolae, tovarasul Socialistu’, tovarasul Turnatoru2002 si tovarasa MamaEroina. Pentru ca evenimentul sa fie unul strasnic, om primit garda si microfoane pentru care-i multumim tovarasului blogăr Nicolae. Audienta cari aplauda avea tribuna mai la distanta. Sie fericiti erau oamenii aceia si imi pare rau ca voi, dragi cititori n-ati fost acolo !

M-a impresionat profund spitalul modern si curat din Scornicesti, asa ca i-am facut o poza cu telefonul meu RomiTel 910i , un telefon romanesc de ecscepsie pe care nemtii vor sa ni-l cumpere inca di la aparitie.

shitty.jpg
(MobiRom 910i pozeaza in culoarie si la peste 1000 de punctuleti pe ecran !)

La reuniune s-a discutat despre tendintele de blogări di la imperialisti si de la fratii ucrainieni. Vedem pe zi ce tresi ca frantujii si nemtii vor sa ne furi platforma noastra romaneasca de blog,  CuvantulSocialist , platforma realizata si imbunatatita la plan de injinerii din Republica Socialista Romania.

Facuram glume pi seama tovarasului ComunistuRos care o intarziat si ne-om ras de el ca a fost la Ieuropa Libera si ar fi scrisa la aia pe blog.  El si-o mai lasat odata parul lung si noi iar am ras de el. Amuzant acest tovaras al nostru. Daca nu era ca mine, taran oltean crescut in Moldova si ajuns sef de raion in Alba, mai mai ca ziceam ca a fost fiu de legionar rus. Sunt blogger de jos, muncitor si mereu fi voi mandru de tarisoara mea !

Dupa tuici, am discutara si despre comentariile rautacioase de pe blogul tovarasei Elena. O sa va bucurati auzind ca individul care lucra sub porecla misela de ”Antonescu” era Andrei Antonescu din Ploiesti, un individ cu nume de legionar pe care l-om trimis deja la reeducare in Gherla. Cand va iesi va fi nou si gata sa ia in piept lumea socialista.

In restul serii am ras si ne-am veseselit. Ba mai mult, pentru voi, cititorii nostrii fideli am decis impreuna cu tovarasa Alexandra sa fasiem un concurs  despre recolta : Cine scrie al mai frumos articol despri recolta primeste in dar cu ingaduinta un kilogram de carne si zece carnati de Plescoi !

Pentru urmatoarea reuniune, va salut dragi pretini !

semnatura.jpg

Nota Bene : Am vazut ca anumiti cititori de pi acest blog nu vor sa mai primeasca in casuta electronica stiri despre recolta si productia de crema de gheti. Va anunt pe aceasta cale dragi tovarasi ca legia noua spuni ca trebuie sa va abonati inscrisi la sel putin 3 bloguri si scrisorele de stiri si sa aplaudati la doua intalniri de bloggeri ca sa puteti fi membrii stimati de partid.

krossfire
  • krossfire
  • Un simplu haiduc al cuvintelor.

Subscribe
Notify of
guest

35 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Alexandru Dumitraşcu

mi se par obositoare şi redundante chestiile de genul ăsta… în plus socialismul nu e o chestie rea, (vezi tarile nordice) doar modul in care s a aplicAT LA NOI

DOOMy

Leul de Oras saluta cu respect initiativa Comisiei National-Socialiste de Bloggeri de a face aceasta adunare. Mandria si stima tarii stau in tastele voastre, dupa cum chiar Lenin spunea: bloguiti, bloguiti, bloguiti!

Vizitati-mi pagina, dragi tovarasi, pentru a remarca cele mai mari progrese ale tarii mama in industria umorului. http://www.leuldeoras.rsr !

PS: you kinda scared the shit out of me :))

DOOMy

Lol, taman ce ziceam asta la celalalt post :)))

[…] citit pe blogul tovarasului Felix ca o fost intalnire blogorifica la Straulesti. Or glumit pa seama tovarasului ComunistuRos. E un […]

Geo Atreides

Uuu, interesanta idee, implementarea insa nu tocmai extraordinara. Nu asa se scria atunci, mai bloagare, nu stapanesti limba de lemn 😀 Ia, citeste-l pe Ion Iliescu, acolo sa vezi stil lemnos.

G.

DeMaio

Nu eşti în ale tale, să mor =))

Raluca Hritcu

suculent şi savuros…Numa bun pentru o lectură de duminică 😀 Mi-ar plăcea să întţăleagă tăţi substratul celor zise de tine

Tovarasha Alexandra

@ De Maio
E numai vina mea de “turnatoare” la Ieuropa Libera. Vrajesc blogeri cu nume fictive si le trimit posturile la Ieuropa Libera.

Nu te bagi la concurs? Doar stii cat se sta la coada pentru un kg de carne.

machiavellian

“în plus socialismul nu e o chestie rea”

Uhhh.

DeMaio

Sincer, nu, nu mă bag. Dar am să privesc mai mult decât interesat de pe margine cine bagă Pleşcoiul la maţ :))

Laura

:))

radugo

din păcate, dacă mai trăia Ceauşescu, nu mai aveam noi bloguri. era o singură blogosferă, cea de partid şi de stat, care avea doar câţiva membri şi membri supleanţi: Iliescu, Năstase, Mihnea Georgescu şi încă vreo doi. pe Alexandru Dumitraşcu l-ar fi dat afară, aşa socialist cum e, pentru că embedează muzică de-a capitaliştilor pe blog.
oricum, interesant epilogul. probabil că numele de cod al blogărului cu cel mai mare rating ar fi fost ăsta. ştie Voiculescu să profite în orice timp de prostia oamenilor!

Drace

Probabil ca erai prea mic sau deloc si nu ai apucat “fanzinele” comuniste, in ciuda limbajului cam de lemn se scria corect si numai in limba literara. Cel mai bun exemplu este blogul lui …escu, cand l-am vazut prima data (si ultima), anul trecut pe WordPress, am crezut ca e o gluma, ca il imita cineva, tin minte ca i-am intrebat pe unii bloggeri mai vechi daca e chiar scris de fostul presedinte. Cel mai aberant mi se pare ca sunt unii care iau in serios ce se scrie acolo. >>

@Alexandru Dumitrascu: Expresia asta cu “s-a aplicat gresit la noi” nu valoreaza nici macar cat o jumatate de scuza pentru tot RAUL pe care l-a provocat, nu doar in Romania, ci in toate tarile in care a fost aplicat. Tarile nordice sunt cam “regate” din cate stiu eu, asa ca nu vad legatura cu ce s-a intamplat in Romania ultimilor zeci de ani.

james crissilv

Cu ocazia Nasterii Fecioarei Maria, iti si va doresc un sincer La Multi Ani si toata fericirea din lume!
o zi minunata iti doresc

baghy

Si cum zici ca e mai bine? Ca in postul asta sau ca acum?

Tovarasha Alexandra

baghy se refera la comentariul cu “La multi ani!” al lui james crissilv

Alexandru Dumitraşcu

Radugo, eu nu as fi fost de acord cu socialism autoritar.
De ce pui egal intre socialism libertarian si socialism autoritar?

Ligia

Vine revoluţia peste tini mă bloagăre mă. Să vezi ce faşii democraţia din ţărişoara asta

cristache

savuros si un pic infricosator…

james crissilv

Scornicestiul nu mai arata asa cum eram obisnuiti.
o zi minunata iti doresc si un upgrade la mobil

radugo

pentru Alex, cu simpatie. eu am vrut să zic asta: că, dacă ar fi trăit Ceaşcă, ai fi stat pe tuşă din simplul motiv că asculţi muzică rock. şi că îndrăzneşti să ai 17 ani! plus că nu ţi-ai turnat părinţii la securitate sau mai ştiu eu ce.
nu pun semn de egalitate între stânga unei democraţii liberale şi regimurile de stânga, care au fost peste tot nişte dezastre. eu cred că omul prin fire este nici-de-stânga-nici-de-dreapta sau şi-de-stânga-şi-de-dreapta, iacă-iac-aşa. că nu poţi, normal la cap fiind, nici să te opui pieţei libere şi să fii de acord ca statul să-şi bage nasul peste tot, da nici să treci pe lângă un olog cu mâna întinsă şi să-i strigi: la muncă, bă!

Alexandru Dumitraşcu

Statele communiste au fost acuzate că se bagă în viaţa omului. Aşa era.

Statele capitaliste de acum fac aceeaşi cheste dar mai discret.

Tatăl meu era rocker, nu a păţit cam nimic, se exagerează f mult cu ce a ppăţit lumea. Da închisori nasoale au fost, dar în anii 50. În anii 80 maipuţin şi mai rar.

Toate siste,mele politice sunt o apă şi un pământ. Ce să prefer lumea în care dacă vorbesc sunt ascultat dar o încurc, sau lumea în care sunt liber să vorbesc dar oamenii supraîncărcaţi cu informaţie sunt total nepăsători de orice.

O prefer pe a doua, deşi pentru bine ideii care o propag în-sine prima variantă e mai bună. Dar asta nu înseamnă că îmi şi place.

radugo

pentru Alex, cu aceeaşi simpatie.
în anii 80 nu mai era necesar să fie închisori, pentru că toată ţara era o închisoare. iar teroarea era una psihică şi în ralenti, nu una biologică şi în viteză.
dacă tăticul tău era rocker, înseamnă că stătea duminicile cu urechile ciulite la Metronomul de la Europa liberă, îşi procura cu mare greutate albumele cu trupa preferată şi nu prea mergea la concerte pentru că nu prea existau.
cam ai dreptate când zici: “Ce să prefer lumea în care dacă vorbesc sunt ascultat dar o încurc, sau lumea în care sunt liber să vorbesc dar oamenii supraîncărcaţi cu informaţie sunt total nepăsători de orice”. într-adevăr, e tare nasol că n-avem decât variantele astea două!

pixu de la glumoteca

oare de ramanea comunismul cum era internetul pe la noi? aveam acces doar la site-uri .ru si .cn? sau nimic-nimic-nimic?

james crissilv

Ce vesti mai ai?
o zi minunata iti doresc

[…] 11:40 am | Tagged as: Engleza Din moment ce mi-am recuperat dreptul la Internet dupa ce a trecut ziua lui Ceausescu si cum sesiunea mea se apropie de final, am zis sa mai postez ceva despre filmele care m-au tinut […]

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x