Get Medieval !

S-a cam vazut in ultima vreme ca timpul si inspiratia nu s-au impacat prea bine in cazul meu. Posturile cu si despre manelisti au stat prea mult nedetronate in blog. M-am gandit sa scriu putin despre o initiativa interesanta a unor intreprinzatori….americani. (a devenit deja cliseu expresia asta)

Initiativa se numeste ”Medieval Times” si consta intr-un lant de restaurante (pe moment doar in cateva state din SUA) construite in forma unui castel medieval ce ofera pe langa decorul deosebit, o cina in stil medieval (in sensul ca mana se foloseste in locul furculitei) si un spectacol de tip medieval ce consta intr-un turnir , acrobatii ecvestre si cateva alte demonstratii de ”arta medievala”.

mtcast.jpg

(Click pe imagine pentru a vedea cum se prezinta concurentii inainte de show)

Faptul ca se poate paria pe cavalerii care participa (fiecare avand propria culoare) si faptul ca pe langa felurile traditionale, americanul medieval poate servi un Pepsi si o cafea sunt doar detalii in conditiile in care initiativa nu are rival serios pe teritoriul Americii.

Personal, as prefera sa particip la duel in defavoarea mancatului si holbatului. Deci, isi ia cineva spada si ne intalnim in Cismigiu 😀 ?

Mai multe detalii despre Medieval Times, pe site-ul oficial al lantului de restaurante.

krossfire
  • krossfire

7 Comments

  • La asta m-am gândit şi eu – “The Cable Guy”.

  • Pai aparent scena chiar acolo a fost filmata, intr-un astfel de restaurant din lantul Medieval Times 😉 (E scris in mai multe ”facts about the movie”)

  • Nu ştiu dacă nu cumva în Cable guy, cu Jim Carrey, protagoniştii mergeau la un astfel de restaurant ca să mănânce. Arena de luptă era în mijloc, în forma de cerc, iar mesele erau poziţionate de jur-împrejur. Mă rog, ce vroiam să zic e că în sine conceptul nu e nou.

  • Ce chestie… 🙂

  • Hello! Când am fost (prin ’99) în Insulele Canare, în Tenerife (SPANIA), exista pe insulă un restaurant de acest gen. Un castel în toată regula, cu decor pe măsură, cu paji care te primeau în castel, te îmbrăcau cu haine (o pelerină) medievale, îţi puneau o coroană cu rubine pe cap (din hârtie, iar rubinele erau desenate, nu încrustate 😉 ) şi te pofteau în interiorul restaurantului… mai exact fix de-o parte şi de alta a arenei cu nisip, unde urma să aibă loc bătălia între cavaleri. Oamenii din tribune (clienţii) erau împărţiţi în 4 tabere (îl susţineau pe soldatul care purta culoarea pelerinelor lor – erau 4 culori). În timpul show-ului soldaţii se băteau pe cai, în nisip, cu săbii; se duceau la rege şi îl salutau, se duceau în partea lor de tribună şi îşi îndemnau susţinătorii să-i aclame mai cu foc. Pe de cealaltă parte, clienţii restaurantului aveau parte de tratament nu foarte regal. Mâncarea le era servită (trântită, mai exact) cu polonicul în vase antice de metal, din ceaune imense şi le era aruncată câte o bucată de pâine în farfurie. Mâncarea a fost foarte gustoasă, chiar dacă servirea se dorea să fie ca „în vremuri”, fără prea multe maniere. Angrenarea în susţinerea cavalerului meu (aveam culoarea verde) a fost atât de mare, încât am ieşit răguşită de acolo. Aveam un pitic în partea mea de tribună care ne zicea ce să mai strigăm. Am stat la masa sfatului cavalerilor. A fost foarte tare! Astfel de restaurante au mare succes la turişti acolo. Ah, apropo… CAVALERUL VERDE A CÂŞTIGAT!!! 😀

  • Da, s-ar putea sa fi fost din acelasi lant de restaurante pentru ca s-au extins si in zonele turistice europene.

  • asta-i ca si-n filmul ala cu Jim Carrey?! Cable Guy(1996) parca ii zice

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *