End of an era…Game Maker

Intentionam sa pun o recenzie la ultima carte a lui Radu Paraschivescu (vine si aia, nu-i problema) insa m-am decis sa fac un post mic in care sa-mi plang putin de mila. Luna trecuta a expirat primul meu cont de sitesled, un domeniu gratuit. Pentru mine a insemnat ceva, avand in vedere ca odata cu acest domeniu au cazut si referintele si recenziile la jocurile mele de pe Game Maker Games si Game Maker Showcase. Exista si acum multe ”mentiuni speciale” ale numelui krossfire, in special datorita tutorialelor si a ultimelor mele creatii, full 3D.

Finalul epocii mele a coincis tardiv si cu finalul epocii Game Maker. Un soft cu un cod similar C++ (compilat initial in Delphi) si usor de folosit, soft ce stransese mii de fani, acum a cazut in dizgratie odata cu vinderea sa de catre Mark Overmars (un bonom profesor universitar de la Universitatea din Utrecht) catre YoYo Games o firma englezeasca ce a transformat totul intr-o afacere personala. De ramarcat ca o serie de game makeri talentat inca au mai ramas si s-au adaptat schimbarii.

Ce a mai ramas din perioada Game Maker Krossfire ? In afara de vreo 2000 si ceva de posturi arhivate pe un forum destul de mare (acum si el cazut in dizgratie datorita problemelor financiare ale celor ce au initiat site-ul Game Maker Games) si de joculetele distribuite colegilor si pastrate pe diverse CD-uri, au mai ramas paginile astea :

Referinta Game Maker Wiki – Krossfire (modificata usor de Cesque, un amic polonez, datorita unor probleme)
Pagina Jocuri de pe acest blog.

Mi-ar placea ca intr-un viitor tardiv sa organizez un studio de jocuri din postura de creative director. Inca am idei neimplementate in industrie si desi PR-ul si Advertising-ul si banii de aici ma atrag mai mult , a doua dragoste nu se uita niciodata. (Prima dragoste a fost scrisul).

So bye bye, game creating 😉

P.S : Sper sa-mi iertati postul melodramatic din perioada in care GM si C++ Builder imi ocupau mai mult timp decat ar fi trebuit…

Later Edit : Un alt mare site de-atunci, The GM Showcase a cazut la randul sau fiind incorporat de site-ul YoYo Games. Pe respectivul site am gasit una din creatiile mele mai vechi , Poolmaster 2004 . Desi acolo scrie author – anonymus (pentru ca jocurile au fost preluate de pe un site unde autorul era aratat dupa cont), daca il downloadati veti vedea minunatele mele ”amprente digitale”. TiSi a dezvoltat ulterior ideea intr-un Poolmaster 2005 (la care am contribuit si eu putin) insa acesta se mai gaseste doar in arhivele personale.

4 Comments

 • Crede-ma, am promis ca peste ani voi face asta si cum o sa am bani o sa inregistrez un alt nume (aparent asta e luat). De data asta ma voi ocupa strict de design general (sistem de joc), dialoguri si poveste…o sa las grafica , intearctiunile si personajele pe seama ta, ca s-a vazut cate tone de buguri aveau jocurile mele 🙂 – ma rog, pe seama ta si a celor 20 de programatori din subordinea ta 😀

 • :((…Hi-Tech Soft will rise again.

 • ba frate vreau sa fac un joc in browser in scop de afacere

  ziceti`mi cine poate face asta … platesc si angajez administrator de server pe cel care mi`l face
  dati`mi un add la id asta codrin_mafiotul@yahoo.com mc ma gasiti si pe mess nu doar mail
  rog seriozitate … merci

 • Scuze, nu-i apanajul meu. Cauta un web developer bun 🙂

One Pingback

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

krossfire
 • krossfire