Ana are mere. De ce ?

Iata o intrebare pe care invatatoarele din ciclul primar ar trebui sa si-o puna mai des. De ce are Ana mere ?

Nu conteaza cine este Ana, pentru ca i se va gasi o identitate. Important este ca Ana ‘are’ ceva. Singurul mod in care poti sa ‘ai’ ceva este fie sa achizitionezi legal obiectul sau serviciul (putin probabil) , fie sa furi, deci varianta corecta (legal) nu este ‘Ana are mere’ ci ‘Ana a achizitionat legal mere, avand dreptul de a le uza dupa bunul plac’. Ati inteles copilasi , sau e prea complicat ?

Se poate simplifica in modul urmator : Nu stim daca Ana are mere, insa cu siguranta ne place sa credem asta, prin urmare ‘Banuim ca Ana are mere’ sau ‘Avem informatii ca Ana are mere’ este mult mai interesant decat ‘Ana are mere’. Mergand pe filonul microbului paranoic care a lovit recent clasa politica romaneasca, putem spune consulta dosarul Anei, unde un anume ‘Felix’ ne va spune nu numai daca Ana are mere, ci si daca Ana a procurat aceste mere de la inamicii regimului. Dar Ana este un nume atat de scurt…poate chiar Ana era informatoarea, si ‘Ana are mere’ are o cu totul alta conotatie !

Morala (pentru ca orice banc prost are si o morala) : In societatea de azi, nimeni nu poate sa ‘aiba’ pur si simplu ceva, deci Ana este o dizidenta, un paria al societatii. Si noua nu ne plac dizidentii, mai ales la ciclul primar !

P.S : Lumea inca se chinuie cu intrebarea ‘A fi sau a nu fi ?’. Raspunsul este stiut de mult : Bineinteles !

krossfire
  • krossfire
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
emilythestrange

Aştept partea a II a (Cireşica are mere) apoi a III a ( aia cu Cireşel vine şi cere)

Giozatura

ana are pepeni pe balcoane 🙂 zemosi ,yum yum !

feeria

:))

Deci, citeste de la Humanitas “Basme corecte politic de adormit copiii”. E savuroasa cartea si inteligenta. Mi-ar placea sa fac rost de ea in engleza, pentru ca mie mi se pare ca traducerea scartaie putin, insa merita citita. In rest, geniala concluzia: “Si noua nu ne plac dizidentii, mai ales la ciclul primar!”

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x