The place I’d like to live in…

Radu mi-a pasat o leapsa acum ceva vreme. Cum nu voiam sa postez inca despre ”arta de a critica”, pentru a nu parea ca transform blogul intr-o continua defulare, m-am decis sa raspund acestei lepse.

Ideea de a pleca din Romania s-a diminuat treptat odata cu aparitia unei directii concrete in viata mea si odata cu maturizarea. Am realizat ca in domeniul\domeniile in care ma pregatesc si lucrez sunt mai bune de exploatat in Romania, unele fiind de nisa sau inca in dezvoltare.

Oricum, daca ar fi totusi sa plec din tara , in sensul de mutare a domiciliului, as alege una din tarile nordice (Suedia, Finlanda, Norvegia), Noua Zeelanda sau Australia. Ultimele doua au prioritate, Noua Zeelanda in mod deosebit.

hiking_new_zealand.jpg
(Peisaj neozeelandez)

Faptul ca este una din tarile cu cele mai inalte standarde de viata este doar un argument pentru care as alege Noua Zeelanda. Cred ca exotismul nobil , acea imbinare de nou si salbatic ma atrag mai mult. Desigur, imaginea din atlase este deformata insa ocazia de a discuta cu un neozeelandez ”in carne si oase” pe nume Sandy (da, era barbat) in clasa a unsprezecea mi-a aratat si o perspectiva realista. Spre deosebire de multe alte tari, perspectiva realista nu a avut un impact negativ asupra parerii mele : Mi s-a confirmat ceea ce citisem si in media neozeelandeza – Si ei au probleme insa rezolvarea vine mai repede decat stirea.

Prin urmare : Noua Zeelanda urmata de Australia si de tarile nordice. Dau tagul cui vrea sa-l primeasca.
P.S : www.roco.ro si magazinul omonim din Bulevardul Kogalniceanu este dovada clara ca la noi a inceput sa functioneze normal capitalismul. Un magazin specializat pe vanzarea de trenulete electrice este o dovada suficienta. O alta dovada ar fi produsul asta, via visurat.

krossfire
  • krossfire

6 Comments

  • ar fi frumos să faci schimb cu Praetor, “membru” al trupei Veritasaga aflat pe tărâmul cangurilor de ceva vreme. poate vă hotărâţi să faceţi asta definitiv 😛
    frumos peisajul ăla. şi totuşi, nu-i mai frumoasă România? sau ne oprim la a vedea doar lucrurile rele ?

  • Nu ma omor cu Veritasaga 😛

  • Te inteleg si eu ca vrei in Noua Zeelanda. Reprezentantele feminine ale populatiei Maori nu-s de-aici de colo.

  • si visul meu ar fi sa traiesc intr-una din tarile nordice,prioritatea o are Finlanda

  • Idem, doar ca prioritatea e Suedia 🙂

  • Alegeri bune..dar parca tot mai bine in tara.

One Pingback

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *