Sportul national al Romaniei

Sport national al Romaniei nu este oina asa cum un grup minuscul se incapataneaza sa creada ci un sport mult mai cunoscut. Popular numit ”tras pe cur”, sportul national al Romanei este eschiva.

Despre cum istoria ne-a demonstrat ”vitejia” am mai scris si nu are rost sa insist. Ce e mai apasator este ca mai toti suntem angrenati mai devreme sau mai tarziu in sportul asta al nostru si uneori ajungem campioni fara sa stim sau sa ne dorim acest lucru.

Fie ca ne eschivam de la lucruri minore sub un pretext banal precum ”imi e lene” sau suntem implicati in proiecte masive, rezultatul este mereu acelasi : ajungem sa criticam si sa ne plangeam de altii pentru rezultatele noastre la ”tras pe cur”. E ca si cand le-am multumi unor fani pentru sustinerea acordata in a nu face nimic.

Cel mai mare campionat de eschiva romaneasca are loc la patru sau cinci ani (depinde daca este local sau national) si se ascunde sub perdeaua alegerilor. Aici, campionii din anii precedenti ne vor promite ca si in alti ani ca se vor trage pe cur pe banii nostri. Iar noi ii vom vota pentru ca stiu sa minta mai bine ca noi.

Nu mai vrem capul lui Motoc pentru ca este prea greu. Nici macar la zbierat nu mai vrem sa iesim pentru ca ne este ”lene”. Un experiment interesant pentru anul 2008, un fel de ”new year resolution” : Numarati de la cate responsabilitati care va priveau direct v-ati eschivat, indiferent de magnitudine. Cine stie unde zace urmatorul campion sau urmatorul presedinte de filiala, consiliu , tara…

Va las cu unul dintre cele mai bizare videoclipuri din ultima perioada. Un cover facut de trupa de battle\viking metal Turisas dupa Boney M. Deci, Turisas – Rasputin (pentru cei mai slabi de timpane : nu e cu grohaieli ) :

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Y150Lm4kZ_M]

P.S : Cred ca m-am saturat sa scriu P.S-uri dar deja a devenit parte din brand…

krossfire
  • krossfire
Subscribe
Notify of
guest

17 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
krossfire

Dar parca tot mai inteligent e sportul meu 😀

Lieserl

Oina – Jocul care ne uneste!
http://www.oina.ro/

A.Faith

pe ziua de azi, am dat la 2 persoane articolul tău să-l citească să bage la cap… acuma, poate n-o să se mai eschiveze atât de mult. interesantă melodia de la final!

andrei

Cind banii tai vor depinde de realizarile tale sa ma cauti, te voi primi in tabara cealalta. Tabara celor care lupta in “linia intai”.

Julesie

Acu sincer.. combinatie culturala de latini si balcanici. Doar ce-i mai bun din fiecare am luat 🙂

krossfire

Andrei : Asta e si ideea…ca am fost mai mereu in linia 1 si am putut sa-mi asum responsabilitatile din fisa ”postului”.

krossfire

Andrei : Cadou 😛 ?

Dida : Tuturor ne este lene dimineata…lenea este una, eschiva este alta. Imi e lene sa invat pentru un examen dar pana la urma o voi face si ma voi duce la el. Lenea vine ca un pretext de moment, daca el devine pretext general, atunci intram la categoria ”sporturi extreme”.

andrei

Cel mai bun exemplu este exemplul personal, intr-adevar. Te admir pentru initiativele pe care le iei. Combativ, bravo. Continua asa, poate mai misti din amorteala pe cite unul.
Am un mic cadou pt tine de Craciun, asa …din simpatie.

Dida

Mărturisesc cu mâna pe… inimă (deşi tu ai folosit predominant alt cuvânt :)) că mie mi-e lene doar dimineaţa când tre` să mă trezesc devreme sau când ştiu că n-am dormit suficient cât să fiu mulţumită. Dar nici atunci nu-mi permit să mă eschivez indiferent de plan…

andrei

Am zis un mic cadou.Intra pe mail(asta al doilea) si da-mi un mesaj si … vorbim.

krossfire

Da, si ala este un sport bun de comentat 🙂

krossfire

E un fel de sport inascut, de-aia nici nu l-am mai mentionat 🙂

cropcircles

Si eu o sa scriu (un pic mai la panarama) despre un alt sport pur romanesc – plansul la tv. Si tot mai misto e Boney Nem.

DeMaio

Sportul naţional al României este, din punctul meu de vedere, prostia. A, de fapt nu neapărat prostia. Cultivarea ei în forme neaşteptate, la asta suntem campioni mondiali.

Lucian Vasile

Cum să mai vrei capul lui Moţoc, când e gol şi ar zbura ca un balon?

Stelian-Mihai Grădinariu

Cultivarea prostiei nu e sport, e modul nostru de a face agricultură. 🙂
În rest, dacă eschiva-i lene, înseamnă că-s bun şi eu la un sport.

Alexandra Solomon

:)) “sportul national al Romaniei este eschiva” :)) vai, da, cat de adevarat!

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x