Si nu ne recunoaste noua greselile noastre…

Dupa ce Academia Catavencu i-a dedicat o sesime de pagina (mai mult decat merita) si dupa ce articolul a fost dur criticat online, cei de la Libertatea tot nu au catadicsit sa stearga unul dintre articolele Oanei Tonca, un alt articol copiat de autoare aiurea de pe cine stie ce site uitat de lume.

Nu ca ar fi Libertatea un ziar real (tabloidele servesc doar relaxarii temporare) dar o astfel de gafa se iarta mai rar. Ce a facut domnisoara ? Ei bine ea a tradus si simplificat (copiind si pozele) un articol si interviu din 1999, scris pe data de 1 aprilie si recunoscut oficial drept pacaleala si l-a dat de bun in 2007 consemnand respectivele bazaconii cu reala uimire.

Daca diversele comentarii online si sesizarea Academiei Catavencu nu au fost de ajuns cateva search-uri pe Google dupa articolele aceleasi ”jurnaliste” vor releva si alte articole traduse\copiate din Post Independent (aici aveti articolul Oanei) . Desi are si ”material propriu” este mai grav ca domnisoara (doamna?) isi asuma materiale scrise de altii (macar un byline sa fi dat) si ca sunt destui care iau de bune prostioarele din Libertatea.

Pana una alta Libertatea refuza sa atribuie corect sau sa scoata respectivele materiale din circulatie. Nu am vazut o erata sau un mini articol gen ”scuzele redactiei” in ziarul asta sau in vreun tabloid similar de la infiintare.

Jurnalistii din Romania si presa, un mariaj in pragul colapsului ? (tema de gandire pentru cei de la Libertatea)

krossfire
  • krossfire
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
stefantalpalaru

Oricum s-a închis ediţia tipărită a Weekly World News şi Bat Boy nu mai avea unde să-şi continue aventurile.

bovanne

Hoţul neprins e negustor cinstit. Hoţul prins e… un ticălos?! Dam’ it, de ce n-a inventat nimeni continuarea zicalei? Oricum, “respectele” mele pentru doamna Tonca Oana şi pentru capacităţile ei de traducătoare. 🙂

krossfire

Nu stiu, I mean …macar asa, din spirit de ”nu am absolvit jurnalismul dar m-am uitat la filme” trebuia sa stie ca are nevoie de 3-7 surse pentru un articol documentat si ca in anumite cazuri poate sa foloseasca doua surse (dintre care una de credibilitate maxima) atunci cand scrie un articol de fond.

Nu scria pe un blog, ci la un ziar…aici e problema.

krossfire

Pai Libertatea si altele (gen Click) se ocupa de mult cu furatul de articole de pe net…dar cand netul insemna ”cablu’ din birou’ lu’ sefu’ ” era usor pentru ca nu avea poporul acces.

lucianv

Totuşi, să remarcăm curajul femeii…

smarcastik

Ok, ok…treaba cu c/p nu ma mira absolut de loc…dar cum a halit fata asta treaba cu mana??

blackmetal

Hai să recunoaştem că sunt cu toţii la furat! Şi faptul că asta e valabil şi la propriu, nu doar la figurat, se ştie demult. Aceasta este încă o dovadă că n-au o treabă cu seriozitatea, etica profesională, morala sau respectul faţă de cititori.

Cu toată scârba, le doresc să aibă parte de succese, pe măsura fair-play-ului de care dau dovadă!

[…] P.S : Presa din Romania este oricum la nivelul asta.  […]

krossfire

E tabloid…si e si cotidian prin aparitiile zilnice (inclusiv weekend) dar nu prin continut.

blogoflender

si cand te gandesti ca Libertatea este in top ca cel mai vandut cotidian……

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x