Pianissimo

Pianissimo, in sens strict muzical, inseamna ”cel mai incet”. Nu in acest scop am pus acest titlul si nu asupra teoriei muzicale si a lucrurilor care va ingretosau in clasele primare vreau eu sa va atrag atentia.

Probabil ca ati observat ca printre miile de imbecili de pe YouTube se gasesc si cativa oameni cu talent care de multe ori sunt recunoscuti dupa aceste filmulete si promovati. Un astfel de copil talentat mi-a atras atentia printr-o activitate muzicala foarte interesanta : Coveruri la pian, in stil clasic, dupa piese metal. Un om antrenat clasic care a preferat sa cante ce asculta.

Ca sa va faceti o impresie despre ce poate domnul sau domnisoara ”bluepurplewave” o sa expun niste mostre pe blog :

1. Fintroll – Trollhammaren
O piesa numai buna de facut o hora metal pe ea, piesa a unei trupe de folkloric metal finlandeze, trupa ce s-a autodeclarat ”troll metal”. Stilul este asemanator cu cel al trupei Korpiklaani. Gasiti piesa originala Trollhammaren pe YouTube, cu un videoclip voit tembel. Si acum, un cover adevarat :
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SwLOyBPTk6o&feature=related]

2.Hammerfall – The Dragons Lies Bleeding
Personal nu i-am luat niciodata pe Hammerfall in serios. Ei si cu Rhapsody au adus acel element simfonic in power metal , element de care nu sunt foarte sigur ca avea nevoie. E si greu sa-i iei in serios cu piese ca ” The Dragon Lies Bleeding” . Si acum coverul :
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UzEek_PDLUU]

3.Sonata Arctica – Fullmoon
Sonata Arctica intra in categoria aia de trupe ”self-made” in totalitate care reusesc sa se ridice peste mentorii lor in vanzari si ulterior in baza de fani. In cazul asta mentorii lor au fost Stratovarius iar Fullmoon este o piesa de pe primul album al trupei cand baietii nu erau atat de bine formati. Piesa e ceva mai usurica pentru ca incepe pe pian\clape.
[youtube = http://www.youtube.com/watch?v=MdNmPfuymMQ]

Puteti viziona mai multe coveruri de gen ale userului ”bluepurplewave” pe canalul ei de Youtube. Vezi gasi ceva mai multe coveruri Within Temptation si Iron Maiden. Un alt cover interesant : coloana sonora Mortal Kombat.

P.S : Ca tot veni vorba de Fintroll nu pot sa nu vi-l arat pe maestrul asta care simte o melodie de-a lor la maxim !

krossfire
 • krossfire

8 Comments

 • Suna foarte bine coverul de pe Trollhammaren.

 • La filmuleţul cu Mortal Kombat se purtau discuţii aprinse dacă pianistul e băiat sau fată. Zice unul:

  Right at the very beginning you can see her boob

 • Inseamna ca nu simte muzica, pur si simplu canta ca si cum ar da la plug 🙂

 • Pianişti sunt mulţi, da cel mai rău mi s-a făcut scârbă când am realizat că există cineva care cântă la pian de 12 ani da’ o arde pe Guţă şi pe Salam de nu-i adevărat.

 • Maestrul rules…=))
  Of, doamne…

 • Cunosc si eu pe cineva pe care as fi vrut sa-l ajut sa arate ca poate si are talent! Din pacate nu stiu cand se va realiza asta 😐

 • “The Dragon Lies Bleeding” suna mai bine asa decat in original. Au inceput sa apara cat mai multe cover-uri din astea ciudate. De exemplu gasesti pe youtube Motorhead, Ace of Spades, cantat la banjo.

 • Ai dreptate cu coverul dupa Hammerfall 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *