Nu sunteti pregatiti, bah !

Se pare ca viata mea reala tinde sa o ingroape definitiv pe cea virtuala. Imi tot promit de ceva vreme ca o sa-mi fac timp sa termin vreo trei posturi fluviu (stiti voi, marca blogului meu) dar nu imi iese mare lucru. Vine weekendul si sper ca macar doua sa fie facute publice.

Revenind la titlu, cred ca am gasit o gaselnita verbala romaneasca, un tipar mental mai bine zis, care ma irita la nivel inalt. Este vorba de sintagma ”Nu sunteti pregatiti” sau ”Nu sunt pregatiti” in cazul in care autorul se depersonalizeaza si simte nevoia sa se adreseze de la un fals nivel superior.

Nu va scot din sarite momentele cand un mare scriiitor (mare la el in cartier) sau celebru cantautor spune ”Publicul roman nu este pregatit…” ? Acum serios, oare oamenii astia chiar cred ca au ajuns la un nivel atat de inalt incat grupul lor de intelegere s-a redus la propria persoana ?

Publicul romanesc nu este pregatit pentru Plesu, Patapievici, Liiceanu cum nu este pregatit nici pentru A.G Weinberger sau pentru impromptu-urile Nightlosers. Si totusi..exista oameni care citesc si asculta. De ce ? Pentru ca autorul educa si isi formeaza publicul in timp , care nu este pregatit pentru ca nu are produsul finit!

De cate ori n-ati auzit aceasta jenanta expresie ? Prima data am auzit-o la geniul liric care conduce trupa E.M.I.L (aia cu rime din fantana pubertatii gen ”cultivator de vise interzise” sau ”da vreei..ueeeeeeeeeiii”). Omul spunea : Publicul roman nu este pregatit pentru ce avem noi de oferit. Sugestia mea sincera : Plecati rapid in alta tara pentru ca oricum trupa are o gama de public foarte restransa.

O expresie similara a fost auzita si la un autor post-modernist de mare anvergura, cu trei carti la activ (nu le dau numele) care se plangea ca nu i se cumpara cartile pentru ca lumea nu este pregatita sa-i impartaseasca viziunea. Acum serios, chiar crezi ca daca lumea voia sa-ti impartaseasca viziunea nu-ti cumpara cartile ?

Concluzie apoteotica : Nu mai am timp sa scriu pe larg saptamana asta, asa ca scriu pe scurt. Si stiti de ce ? Pentru ca nu sunteti pregatiti !

P.S : Sa-mi spuna si mie cineva de ce spamul pe Yahoo s-a dublat ? Au dat astia drumul la dig ? Si inca una : Credeti ca este cineva pregatit pentru clipul asta ?

8 Comments

 • Nu suntem bine pregătiţi domn’e!Învăţământul ăsta românesc!Nu mai ies elevi pregătiţi din şcolile din România!:)))

 • “grindcore romanesc de calitate” =)))

 • Eu zic ca nu sunt pregatita sa comentez pe blogul tau. Si tocmai de aceea iata ca nici nu o fac.

 • Tocmai, ca nu primim sansa de a fi pregatiti pentru ca cei ce sustin ca ne pot instrui, nu sunt capabili sa o faca ! (Am vorbit ca un politician,nu ?)

 • Nu suntem pregatiti, dar daca nu incercam nu facem nimic. Oare cand ne-am nascut, am fost pregatiti?

 • eu o să mă leg de expresia în sine “nu suntem pregătiţi” – încă un exemplu de limbaj de lemn , ca şi intelectul unora
  nu-ţi mai pune nădejdea în sistemele educaţionale , educaţia şi cultura şi-o face cine care cum vrea , fiecare pe cârca lui

  îmi place ce faci tu aici

  şocul a fost să văd că-l nominalizezi şi pe A.G., nu credeam să mai aud prea curând de el
  deşi omul are clar publicul lui

  run forest run

 • deci eu cu citatul meu din Kinski am fost delicat.

 • Nu suntem pregatiti … e o scuza oarecum penibila ce ni se arunca in ochi de pe la Revolutie incoace, iar noi suntem tare multumiti cu ea. In momentul in care chiar noi o acceptam, devine un factor de auto-sugestie. De fapt, ne-pregatirea asta indeamna la impasibilitate si lene. Ca si binecunoscuta fraza “oricum, nu putem schimba nimic” … e complacerea asta tipica a lenesului. In orice caz, imi place articolul. Multa bafta in continuare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

krossfire
 • krossfire