Metalocalypse

Nu, nu am de gand sa va povestesc cum muzica metal va acapara universul cu trilurile pe care le ofera audientei. In articolul de fata vreau sa va prezint un mic desen animat care ruleaza de ceva vreme pe cateva canale de comedie americane.

Dupa titlul serialului (Hint : Metalocalypse :D) va puteti da seama ca este vorba despre un desen ce implica metalul, mai precis o trupa fictiva de metal numita Dethklok (Death Clock scris aiurea datorita faptului ca liderul trupei nu cunostea toate literele alfabetului). Serialul aduce putin a South Park , dar mult mai brutal si cu glume mai tembele. Pe parcursul lui veti sesiza multe intepaturi la adresa death metalului nordic (desi scoala nordica de metal este superioara celei americane) si la adresa inteligentei cantaretilor de metal in general. Dar hai sa nu luam totul prea in serios, bine 😀 ?

Membrii trupei reprezinta o adunatura destul de bizara : Nathan Explosion – Solistul american, aproape analfabet, mai mereu alcoolizat si violent , nu poate descrie nimic fara a folosi termenii ”brutal” si ”metal” ; Pickles The Drummer – Un individ bizar, mereu aproape de coma alcoolica, un pic mai inteligent decat colegii lui , cu un puternic accent irlandez ; Skwisgaar Skwigelf – sudez, incapabil sa vorbeasca engleza corect, cel mai rapid chitarist din lume care nu poate citi notele muzicale, obsedat de femeile supraponderale si de batrane (pe care le numeste GMILF – GrandMothers I’d Like to Fuck) ; William Murderface – American, basistul al carui bass nu se aude mai niciodata, maniaco-depresiv, ultra violent si incoerent in limbaj (Better if I killed myself..neah !?) ; Toki Wartooth – Norvegian, al doilea chitarist ca rapiditate, dupa Skwisgaar, copilaros , cretinoid si ceva mai sensibil in relatia cu reprezantele sexului frumos.

Conform serialului, trupa asta este deja ”cea mai populara de pe planeta”. Trupetii sunt o combinatie ”mortala” intre cretinism si talent nativ si reusesc involuntar sa distruga toate locurile in care ajung (omoara , tot involuntar, mai multi fani decat a omorat Hitler evrei !). Locuiesc intr-o vila mobila numita The Mordhaus si venitul lor este aparent atat de mare incat au depasit PIB-ul Belgiei :)) .

dethklok.jpg

Lasand la o parte stereotipurile de care amintisem (despre trupele de metal si despre nordici in general), stereotipuri ce devin usor deranjante la un punct, show-ul mizeaza in general violenta si grotesc, glume destul de directe si metal (uneori de calitate !). Din cand in cand mai prindeti si cate-o gluma subtila. Referintele la trupe nordice de succes apar mai mereu…de la liceul ”Carpathian Forest” pana la supermarket-ul ”Fintroll” si restaurantul ”Burzum’s”.

Voi povesti cateva scene din primele episoade (pe restul va voi lasa sa le savurati sau sa le huliti – link la final) pentru a va face o idee despre ce va asteapta. Dupa cum mentionam, trupa este alcatuita din oameni cu talent nativ si cu lipsa de creier…tot nativa. Exemplu : Cand pentru a-si cere scuze fata de finlandezi , trupa compune un nou imn metal al Finlandei cu versuri din ”The Ancient Folklore Book of Evil Necronomic Spells” , un troll gigantic se trezeste de sub apa. Lasand la o parte ca solistul gaseste trolul cel putin ”adorabil”, conversatia dintre liderii tarii este interesanta : “Prime Minister..there’s no such thing as trolls !” ”Than how do you explain the dead unicorns ?”. Alte faze de gen otravirea reginei Danemarcii pe post de cadou pentru un membru al trupei sau recuperearea limuzinei in care a fost ucis Kennedy (cu tot cu petele de sange) s-ar putea sa vi se para amuzante sau de-a dreptul imbecile. Discutiile aproape ininteligibile dintre trupeti pot deveni simpatice uneori. (In primul episod cei cinci ajung pentru prima data intr-un supermarket pe care-l numesc ”A food library”).

De remarcat aparitia recurenta in serial a unei grupari numita ”The Tribunal”, o organizatie formata din liderii ”nevazuti” ai lumii, organizatie care are impresia ca membrii trupei vor aduce apocalipsa. (Organizatia aduce in fiecare episod tot felul de ”experti” dubiosi)

Participarile unor muzicieni renumiti (mai ales pentru partea instrumentala) precum Kirk Hammet sau James Hetfield de la Metallica la creerea showului arata ca in spatele trupei Dethklok exista si ceva profesionalism muzical. Piese ca : Deathjingle (Drink The Evil Coffee), Scuba Tank Filled With Farts, sau Mermaid…murdeeeer (Mermaider) se pot gasi pe profilul oficial de myspace al trupei (trupa este fictiva, insa piesele se pot asculta de-acolo) creat de producatorii de la Adultswim.

Hai sa pun aici o mostra de ”geniu Dethklok” si anume theme song-ul show-ului : [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vbse8TzSoOI]

Lucruri practice : Un episod dureaza cam 11 minute si jumatate, si toate episoadele pot fi urmarite, legal, de aici :

Metalocalypse – Seria I (Calitatea este medie, ele pot fi urmarite fullscreen – cu o singura conditie, activati de la inceput optiunea) – in prezent au fost produse cam 25 de episoade, insa numai 20 se pot vedea de pe respectivul site, urmand ca viitoarele episoade sa fie uploadate dupa difuzare. Ele pot fi urmarite si pe youtube, dar la calitate mai slaba si in general sectionate pe parti. Episodul 20 este ultimul episod din prima serie. A doua serie se va difuza pe parcursul acestui an.

Atentie : Show-ul este ”usor interzis” minorilor – primele episoade sunt putin cam plictisitoare si ininteligibile !

Probleme :

-Exista cateva episoade cu idei interesante si multe episoade care mizeaza pur si simplu pe violenta si replici idioate

-In afara de imaginea aiurea data metalului, corpse paint-ul nu este specific genului (aduca mai mult a black) – Vedeti articolul death vs. black (diferente)

-Exista cateva discordante la nivelul continuitatii

-Tinde sa devina plictisitor, mai ales daca este urmarit ”in foc continuu”. (Macar episoadele mai bune pot fi revazute !)

P.S : Una de la mine pentru Blacky, care mi-a amintit de ”show” sau ce o fi asta…(Auzisem cu luni in urma de el dar nu catadicsisem sa-l urmaresc…bine, omul pe care tocmai l-am taguit nu a aprecia la ”justa valoare” amestecul de metal brutal si glume proaste :P)

Poate va mai tin la curent cu evolutia show-ului, sau poate nu : nu e mare lucru, dar merita vazut cand savurezi un pahar de sange…ahhh, suc la PC 😀

2 Comments

  • Pe mine m-ai convins sa ma uit.Si asa eram in cautare de seriale.:D

  • Eu am urmarit ieri primele trei episoade. Multumesc pentru idee! Azi urmeaza inca trei. 😛

2 Pingbacks

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

krossfire
  • krossfire