Krossfirepedia

Va mai amintiti voi de articolul meu de informare despre Black Metal si Death Metal ? La un punct, un pustiulache aerian ma acuzase ca as fi copiat de pe wikipedia. Avand in vedere starea articolelor de pe wikipedia in engleza si cea romaneasca (la acea vreme) mi-ar fi fost imposibil sa ”copiez” ceva daca tineam la credibilitatea mea.

Acum vreo cateva minute, userul Darklau BC mi-a atras atentia ca articolul meu se regasea aproape in intregime in pagina personala a unui pseudorocker, ”ascultator de Cradle si System of a Down” (nu ca ar fi ceva in neregula cu trupele insa e ceva in neregula daca numai asta asculti si te consideri metalist).

Dovada se poate degusta aici.

inspiratie.jpg

In mod normal paranoia mea cu atribuirea drepturilor de autor ar trebui sa dea buzna si sa trimit warninguri datorita licentei Creative Commos care oricum are aplicare foarte limitata in Romania.

De ce nu voi reactiona ?

-Pentru ca omul sau ce-o fi el nu a precizat sursa dar nici nu si-a insusit informatiile si pentru ca se copiaza in draci de pe bloguri. Au fost altii si copiati prin ziare, nu pe amarate de profile de piczo
-Pentru ca ….I mean look at the fucking guy ! Are profil pe piczo , arata de peste 25 de ani, are un site construit din poze furate de pe alte bloguri si site-uri si din materiale la fel de ”imprumutate”. Asculta SOAD , Rammstein si Cradle si crede ca asta il face ”metalist” , da lectii despre genuri pe care nu le intelege si nu are nici cel mai mic simt estetic. Sa continui ?

Ca dovada a credibilitatii sale, pot cita dintr-un comentariu de pe profilul de piczo :kingman: ai un site cooool e foarte fain …..THE ROCK IS FOREVER………THE ROCK NEVER DIE…….”

Fascinant, nu ?

P.S : Nu m-as fi complicat nici macar sa scriu postul asta dar mi s-a parut cel putin amuzanta initiativa. O sa zica unii ”Daca ai postat inseamna ca-ti pasa”. Nu imi pasa in mod deosebit insa nu as vrea sa devina un obicei.

krossfire
 • krossfire

6 Comments

 • Ca de la un user la altul, e bine că nu te enervezi prea tare din cauza respectivului. N-are sens. Ne e România ţara în care să se agite prea mulţi din cauza unor concepte precum “proprietate intelectuală”. Măcar rămâi cu satisfacţia că eşti mai bun decât el.

 • Neahh…nu merita…

 • Saracul, e si el rockist, maine va fi emo, poimaine va incerca si alternativu, pana se va intoarce definitiv la maneaua draga sufletelului sau furacios. Ar merita totusi sa-i dai un mail, sa vedem o reactie de metalist de weekend.

 • Ce să mai spui…
  Scârbă totală.
  Capul sus, man, nu cred că este nici prima, nici ultima dată…

 • Uite de ce nu e bine să scrii recenzii sau să mai creezi ceva.

  Oricum, tipul e irecuperabil. Bine faci că nu te cobori la mintea lui 🙂

 • Oricum e un obicei sa furi de pe alte site-uri. Daca e pe net e moka, nu? 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *