Igor Cobileanski – Scurt metrajul moldovenesc

Probabil ati urmarit cu totii anul trecut un scurtmetraj care s-a propagat pe Internet cu viteza YouTube-ului, scurtmetraj intitulat ”Cand se stinge lumina”. Umorul bizar, de situatie, umor de inspiratie ruseasca dar mulat pe mentalitatea tipic romaneasca, a adus repede filmuletul la rang de ”viral”.

Igor Cobileanski, regizorul acelor scurt metraje a mai avut cateva creatii de gen. Stilul si executia mi se par reprezentative pentru filmul est european independent. Detalii despre progresul si despre mini filmele lui Cobileanski puteti gasi pe blogul personal.

M-am decis sa postez si creatiile acestui interesant regizor de peste Prut :

1.Sasha , Grisha si Ion – Filmuletul ne-a fost prezentat recent la un eveniment FJSC. Ilustreaza bine ideea de ”treaba romaneasca”.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6ZI8fdvPx6o&feature=related]

2.Plictis si inspiratie – Pentru ca romanul s-a nascut poet. [Sugestie : Urmariti traducerea in engleza pentru poeziile de final]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=y0qrqsbrA58&feature=related]

3.Cand se stinge lumina – E deja un clasic al YouTube-ului. Aici varianta cu subtitrare in engleza.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SQ7Sb1oimmM&feature=related]

Pe final, un film care nu-i apartine lui Cobileanski dar este facut in acelasi spirit. Casa de productie este tot Moldova Film. Aici umorul este mult mai putin subtil si mai bazat pe situatie insa este destul de relaxant scurtmetrajul.

4.Vanatoarea

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_86GsjREC1E&feature=related]
P.S : Personal filmuletele imi amintesc de cateva perle ale cinematografiei romanesti a anilor 70′ gen ”Operatiunea Monstrul”.

krossfire
 • krossfire

12 Comments

 • În Saşa Grişa şi Ion este vorba de “treabă rusească”. Ei sunt atât de isteţi 🙂

 • Cand am sa am si eu net am sa ma uit… Acuma nu am net, am Zapp 😀 (NU zapp broadband). Primul l-am vazut, e tare. As zice mai mult “treaba sovietica cu influente latine” 😀 (cacofonia e accidentala si numai un cretin ar pune sau spune virgula).

 • Pentru ca n-ai vreun email de contact pe blog si pentru ca lumea ma intreaba amuzata cine esti, las cateva randuri (ca evident asta nu-i un comment, nici macar abstract la ce ai postat tu aici) in ideea ca lasi “vreo amprenta” si te localizez.

 • Is tari de tot astea, mie becul imi place cel mai tare. Daca n-ar fi tragice in substraturi, as rade. De fapt, oricum am ras la ele.

 • T3un1 – Nu mai bine scriai direct la categoria ”Oana Tonca” ? Nu de alta, dar ti-am citit si alte opere cu exceptia ziarului ”Libertatea”. Lipsa oricarui talent de jurnalist mi-a fost confirmata de expresia ”n-am lasat nicio amprenta”. Am chiar doua e-mailuri pe blog…ma puteai gasi pe forumuri de programare, muzica si chiar literatura. Dar nu-i asa, nu e bine sa cautam, ca poate se descopera plagiatul…

  And by the way : Lumea = Editorul care ti-a oferit colaborarea intr-un mod dubios ?

 • Ok, o sa-ti dau un raspuns mai putin acid. Ma asteptam la o serie de replici gen ”Mircea Badea” pe care le-am mai primit si cand am sesizat alte devieri de la subiect ale unor jurnalistimoderatori.

 • Ai dreptate…bagasem doua http-uri…merci 🙂

 • Vezi cum le stii si le intelegi tu pe toate?
  Si da, lumea mea se construieste in jurul editorului care mi-a oferit intr-un mod dubios colaborarea. Ar putea sa fie altfel, oare?
  Sper macar sa ai putin simtul umorului. Daca nu, mai astept un raspuns putin acid.

 • kross, vezi ca nu merge link-ul catre blogul lui Igor Cobileanski

 • Hai mai :P…

 • respectele mele vlad! btw…stii, mai toate persoanele pe care le cunosc stiu de “vlad, micul geniu” 😀 ….

 • Cel mai mult mi-a plăcut cel cu poeziile.

2 Pingbacks

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *