Desi sunt dator cu o leapsa, o sa incep aici cu datoria de-aseara. Care datorie ? Ei bine m-am gandit ca ar fi bine sa ma mobilizez macar odata si sa onorez o invitatie ”de blogger”. Am fost prezent la dezbaterea Candidati-Bloggeri din Club A, adica la evenimentul asta.

Ca tot omu’ si cititorul se intreaba sincer : Cine a fost ? Pai din partea politicienilor ne-au onorat doar vreo patru nume si anume : Sebastian Bodu (PD-L – sectorul 5), Dragos Dinca (PNL – sectorul 2), Dan Dumitrescu (P.E.R – primaria generala), Cosmin Gusa (P.I.N – primaria generala). Din impresiile de pe blogurile lui Dragos Dinca si Dan Dumitrescu am vazut totusi ca invitatii se asteptau la mai putina agresivitate.

Din partea bloggerilor au fost prezenti in front : Zoso (unde gasiti si o galerie de imagini de altfel – ala sexy sunt eu), Adrian Cristea (a scris pe scurt, asteptam video), Buddha (comentat impresiile despre politicieni), Nihasa, InConstantin (a notat experienta), Piticu (si-a argumentat un punct de vedere pe blog), Ovidiu Draghia (a relatat si pe blog si pe ziare.com), Lovingvama si ca bonus Bobby Voicu. Sunt convins ca am uitat pe cineva asa ca vreau sa ridice mana. Inca ceva : Sandy a venit pentru mine insa Bogdan Naumovici a venit pentru Gusa => un bun prilej de a afla cine consiliaza PIN in campania asta. In sala a fost si Vlad Bogos dar am aflat dupa.

Cum probabil nu va intereseaza cum s-a prezentat lumea si cat de bizar parea imbracat Bodu cand a intrat in sala o sa trec direct la sinteza discutiei :

-Zoso l-a boxat serios pe Cosmin Gusa dupa cum a notat si Draghia in ziare.com. Problema lui Cosmin Gusa a fost ca a raspuns la mai toate atacurile prin lungi pledoarii politice (si astfel a cam monopolizat discutia). In momentul in care primesti un atac direct sau ”tupeist si teribilist” (exprimarea lui Gusa) ar fi bine sa ai prezenta de spirit sa raspunzi pe scurt cu un limbaj accesibil. La un moment dat Cosmin Gusa a vorbit vreo 5-6 minute despre selectia oamenilor din PIN si despre fonduri, acuzat fiind de traseism politic (desi a raspuns in mare si la acuza asta). Mi se parea aiurea ca in conditiile in care Gusa stia ca Zoso nu-i e tocmai prieten sa nu se documenteze cu privire la blogul si personalitatea lui. Oricum, si-a cam facut publicitate.

-Cristea a fost pertinent si la obiect (se vedea si varsta). Atitudinea lui mi-a adus minte de ceva ce scriam mai demult. Blogul si vizibilitatea pe care o poti dobandi asa sunt un prilej execelent de a te manifesta public, de a spune ceva in fata celor care conteaza (in detrimentul terorizarii prietenilor si nevestei – vorbind la modul general).

-Am aruncat si eu vreo trei intrebari. Nu ma declar prea satisfacut de raspunsul la una dintre ele si anume : Cat de des se modereaza comentariile sau pe scurt ”cat de des va injura lumea” ?  Intrebarea cerea un raspuns cantitativ, nu un raspuns in stilul ”Comentariile argumentate si critice ma ajuta”.

-Sebastian Bodu a venit cu temele facute. Lasand la o parte comentariile generale cu privire la echipa din spatele lui, omul sau oamenii care-l sustineau au stiut ce au de facut. Si-a argumentat mai toate ideile (mai putin comparatia cu Negoita unde iar nu am fost complet lamurit) si pana la urma a ajuns si sa calculeze TVA-ul in direct.

-Dan Dumitrescu este simpatic dar mult prea idealist. Lasand la o parte sansele P.E.R de a intra in Consiliu sau Primarie, ideea ca ”o simpla lege si o linie de vopsea” rezolva totul mi s-a parut demna de regimuri federale civilizate.

-Dragos Dinca a fost cam ignorat pentru ca nu prea il vazuse lumea la fata. Cam doua lucruri am retinut : are o bogata experienta in administratia publica (carti, e profesor, etc) treaba repetata de vreo 3 ori si are o relatia speciala (blogeristica) cu Nenea Lars.

-Piticu si Bobby Voicu au avut niste interventii destul de faine. InConstantin a intrat cu o intrebare pe filon administrativ si s-a contrat putin cu Gusa pe tema alegerii lui Chirtoaca la primaria Chisinaului , bloggerul fiind din Republica Moldova.

pic.jpg

(O poza de la Sandy, mai multe v-am spus unde gasiti . De la stanga la dreapta : Horea Badau – moderatorul, Sebastian Bodu, Dan Dumitrescu, Dragos Dinca. Cosmin Gusa era in extrema dreapta). 

In concluzie : A fost fain dar parca voiam sa vina si Codrin Stefanescu. Aveam cateva intrebari de aruncat in directia ”tancului”.
P.S : Cea mai simpatica chestie tocmai mi s-a intampla ! Cineva de la librarieonline m-a sunat sa ma intrebe deca ma vor deranja mesajele nesolicitate cu privire la lansarea unui nou serviciu. Ei vezi, asa se face ! Va suparati daca va spamam ?