Asociatia pentru Protejarea Bloggerilor

Ideea pentru infiintarea unei astfel de autoritati mi-a venit in urma articolului de mai jos. (cel cu atacarea lui Gramo si cu amestecul in viata privata)

Initial voiam sa constitui un blog colectiv la care sa participe ca useri sau administratori mai toti ”marii bloggeri” de pe wordpress, blogspot, etc.

Daca americanii tot fac asociatii pentru protejarea intereselor minoritatilor extraterestre, de ce sa nu avem si noi o asociatie pentru protejarea intereselor majoritatii bloggeristice ?

Ideea nu imi apartine in totalitate dar este sub copyright.Voi incerca sa fac demersuri pentru inregistrarea legala a asociatiei . (Deja am trimis o schita cu ideea spre cineva care ar putea autentifica si autoriza – insa va duraaa….puteti face totul sa mearga mai repede)

Exista deja Mediabloggers Association + Alte mici asociatii si asocieri de bloguri care-si apara interesele. Pe-afara exista evident o asociatie mai puternica (Pro-Blogger Association).

So, what say you ?

krossfire
  • krossfire
Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
stefantalpalaru

Nu de idei ducem noi lipsa, ci de fonduri sau de avocaţi care să pledeze pro-bono. Aşa, dacă faci o asociaţie fără dinţi nu ne ajută decât la orgoliu (şi la întâlniri în real world). Uite, de exemplu, la încălcarea copyright-ului din cazul “Gândul”. Cu ce îl ajutăm noi pe Gigi în afară de exprimarea opiniilor pe bloguri?

krossfire

Nu e ”din dinti”…e o initiativa ;).

Daca avem destul suport, se va merge mai departe. O sa postez cat de curandun update cu ”what I had in mind”.

Ioana Sima

Eu sunt in totalitate de acord cu ideea. ma voi implica cu tot ce voi putea si cu ce mi se va cere. Good job!

Odeena

I’m in 🙂 Va pot sprijini si de la distanta?

krossfire

Daca netoo ar raspunde mai concret acuzatiilor de partinire si s-ar organiza putin mai repede, ar iesi o asociatie bestiala !

stefantalpalaru

Poate găsim pe cineva care sa facă un proiect pt fac. din asta. Să umble pe la sponsori şi să înregistreze asociaţia non-profit, să organizeze întâlniri, etc. Sigur, s-ar putea sa purtaţi tricouri cu BlogoCola la întâlniri, dar hei – măcar nu e cu taxă de înscriere şi contribuţie anuală…

gramo

Ideea e faina. Exista deja si netoo, iar la Manafu pe blog s-a sugerat ca netoo ar putea sa devina si a asociatie care sa protejeze drepturile bloggerilor.

Nu vreau sa spun ca e mai bine sa faca netoo asta.

Exista, deja, mai multe asociatii, oricum (a bloggerilor de la Cluj, a celor de la Aglomerari spontane si sigur mai sunt si altele). Probabil ar fain ca lumea sa constientizeze ca bloggerii au drepturi, ca acestea le pot fi incalcate, ca e bine sa ne aparam in mod organizat s.a.

emilythestrange

nu prea am inteles (din cauza varstei sau a orei) pentru ce e?

stefantalpalaru

Să ne mărească pensiile, maică.

Doru

nu am fost, nu sunt, si (daca nu intervine vreun moment de extrema publicitate pe care mi-ar putea-o face vreo tanti din presa pentru stiu-si-eu ce post de pe blog) nu voi fi mare blogger. dar sunt pentru a ne organiza… pentru a fi uniti… desi din cate stiu eu, uniunile astea, daca trece (chiar aparent) pericolul, au o tendinta la dezbinare… in fine, sa nu mai cobesc.

I’m in

N3mira

eu sustin ideea.. let’s go!

krossfire

Hmm..sustinerea este destul de mare. Sa incercam sa bagam un blog colectiv ?

sktes

Fara prea multe comentarii (momentan), I’m in too …

Cris

Pe mine poti conta! E clar ca bloggerii sunt o forta! A! si inca ceva: Gandul este un ziar?

[…] Desi, peste ceva vreme va avea, ceea ce e bine.Dar cea mai utopica dintre toate mi se pare "Asociatia pentru protejarea imaginii Bloggerilor" care sa… evident… protejeze imaginea bloggerilor.(hai sa respiram impreuna de […]

adrian boioglu

ce zici de roMEDIAblogger?
romediablogger.blogspot.com

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x