Terra Disc

Tocmai ce spuneam eu ca nu preiau stiri decat in cazuri extreme si hop si aniversarea CD-ului. Nostalgia m-a cuprins si am scris un mini-post. Voiam sa continui cu o statistica despre impunerea Blue Ray-ului in defavoarea HD DVD-ului si despre urmasul de drept al DVD-ului si CD-ului.

Nu mai este nevoie din moment ce isralenii de la Mempile au dat peste un nou material imprimabil laser care putea permite stocarea unor cantitati foarte mari de informatie folosind actualul standard Compact Disc (in termeni de marime si ISO – adica nu ne vom trezi cu monstri din polimeri). Vorbim practic de cel putin un Terrabite de memorie pe un singur disc. Prototipurile actuale ajung la 800GB insa cele viitoare vor ajunge si la 5 TB in cazul in care se va folosi laserul albastru in locul celui rosu (standardul actual).

Noul format se va lansa oficial in primul semestru al anului 2010 daca totul decurge ”conform planului”. Noile unitati se presupun a fi foarte rezistente insa asta ramane de vazut. Preturile sugerate sunt inca destul de piperate.

1175336128_124221.jpg
(Primul prototip afisat – Semitransparent)

Sa vedem ce o sa mai faca BluRay Technologies atunci ? (De fapt, nu stim ce face nici acum avand in vedere ca formatul lor nu se poate impune in fata DVD-ului. Nu mai vorbesc de incercarile HD-DVD)

P.S : Surse mai de incredere – Engadget si The Inquirer

krossfire
  • krossfire
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
bovanne

Au, săracii băieţi de la Sony! 🙂 Oare vor modifica structura playstation-urilor astea noi în aşa fel încât să existe o alternativă şi pentru Blue ray?

krossfire

Deocamdata 30 😉

donmaxx

si cat o sa coste? 100 de Euro? 🙂

donmaxx

atunci e ieftin 🙂

tsk

E fezabil sa ai 1 TB+ pe un disc?

Rostul BluRay-ului il vad in stocarea unui film full-length, necomprimat, HD. Dar ce poti face cu 1+ TB?
Pirat fiind, iti pui toata colectia de filme de pe CD-uri pe un singur disc 🙂 Altceva?

Nu as merge pe back-up de volume mari date pe ceva atat de fragil precum un disc.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x