Reputatia ”online”

Redactia Business Magazin a atras atentia asupra unui site destul de interesant, denumit The Gorb. Inca in stadiu incipient (versiune Alpha) site-ul propune o altfel de evaluare a popularitatii, si anume o evaluare a populariatii online pe baza unei adrese de e-mail speciale, facute prin intermediul site-ului.

Intr-un fel, site-ul functioneaza similar cu retelele gen Hi5, Zorpia..sau alte ”retele sociale” similare. Diferentele consta in faptul ca nu poti pune poze cu sora ta in chiloti pe site, nu poti lasa comentarii nejustificate (The Gorb baneaza…si inca in numar mare) iar comentariile trebuie sa se lege de activitatea profesionala a membrilor. Da, de activitatea profesionala ! Astfel ca, multi politicieni americani au deja cont pe The Gorb. Contul include si poze si o verificare a adreselor si datelor personale. (Ceva in genul : Da, chiar noi suntem !).

De remarcat este si sistemul intern de reputatie. Prin sistem intern inteleg ”sitemul care afecteaza userii neprivilegiati” (adica userii care nu sunt personalitati publice). Reputatia iti va scadea si vei fi expulzat de pe site daca esti votat ca fiind un utilizator iresponsabil, care face comentarii aiurea. (Ce goale ar fi site-urile de matrimoniale asa)

Desi sunt verificate, adresele de e-mail de la The Gorb nu sunt inca sigure. Mi-as putea construi o adresa sub numele de Ion Iliescu, insa un check periodic mi-ar cere sa o autentific (de pe un site ceva). Chiar si asa, as putea afla care este parerea unor despre Ion Iliescu deoarece nu-mi pot influenta propriul cont, lucru destul de ok de altfel. (Nu ca m-ar interesa care este parerea cuiva despre persoana in cauza). Initiativa a pornit din importanta acordata de catre companiile de PR imaginii online a clientilor.

Site-ul poate fi accesat prin acest link

P.S : Sistemul de evaluare, ce contine topuri si diverse unelte aditionale era adresat initial clasei politice si persoanelor publice, fapt ce l-a facut inaccesibil userilor ”normali” in primele saptamani. Oricum, initiativa este ok si in cazul in care-si pun la punct problemele de securitate, vom putea da ”calificative” viitoarei administratii din Uganda ­čśŤ

krossfire
  • krossfire

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *