Regulile bloggerului

Sunt cateva reguli de bun-simt pe care fiecare detinator de blog, cu o baza minima de cititori, trebuie sa le respecte. In general regulile sunt respectate in mod inconstient, insa nu ar strica sa le amintesc aici, datorita faptului ca au aparut extrem de multe bloguri care nu respecta aceste reguli. (nici eu nu le pot respecta in totalitate) :

1.Cunoaste-ti cititorii, timpul si interesul pe care-l pot aloca blogului tau. Sondajele si folosirea metodelor incluse de feedback sunt o solutie.

2.Nu scrie niciodata mai mult decat ar putea sa citeasca baza ta de cititori. Daca nu tii un blog de stiri sau un blog tehnic, 3 articole de marime medie (maxim 1000 de caractere) ar trebui sa fie de ajuns. Articolele mari, lucrate suplinesc lipsa de activitate pe o perioada scurta.

3.Daca blogul este unul vizitat si actualizat constant, lipsa de activitate pe durata a mai mult de o saptamana este inacceptabila. 2-3 articole pe saptamana ar trebui sa mentina interesul.

4.Atacurile la blogurile de pe primele locuri pot mentine interesul asupra blogului pentru scurt timp. Replicile s-ar putea sa fie mult mai dure.

5.Posturile pline de injurii la adresa unei categorii sociale sau ale unui grup pot mentine interesul pentru blog datorita creeri unei baze de fani ”specializati”.

6.Sinceritatea excesiva pe blog poate dauna creatorului. Pozele personale (in cantitati mari) si datele personale nu sunt un exemplu de sinceritate, ci de neglijenta.

7.Se interzice plagiatul si furtul intelectual la orice nivel. In cazul posturilor inrudite se va folosi tagging-ul.

Formularea imi apartine, insa sunt sigur ca intr-o forma sau alta mai toti bloggerii si-au insusit in timp aceste reguli.

krossfire
  • krossfire

2 Comments

  • Aha … bune regulile tale … am sa ma straduesc sa le respect si eu ­čÖé … Multumesc !

  • nu cred c─â trebuie s─â ne impunem reguli ┼či aici. nu suntem jurnali┼čti, ca s─â devenim sclavi ai regulilor ┼či normelor. dac─â avem chef, scriem, dac─â nu, nu. de aia suntem blog─âri, ca s─â scriem ce ┼či cum ne tr─âsne┼čte prin cap. dac─â n-ar fi fost a┼ča, nici tu n-ai fi f─âcut clasificarea aceea excelent─â a blogurilor (felicit─ârile mele ┼či pentru ea, ┼či pentru blogul ─âsta, ├«n general).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *