Presedintii si admiterea…

Nu ma refer la admiterea in vreo institutie de invatamant mediu sau superior, ci la o metaforica admitere in istorie. Cotidianul s-a decis sa dea o nota activitatii presedintelui Basescu din moment ce mai mult de jumatate din mandatul sau s-a scurs deja.

Considerat in general un ziar pro-Basescu datorita editorilor sai (nu datorita patronatului, cum s-a mai sugerat), Cotidianul a propus niste categorii care merita luate in seama in evaluarea unui presedinte. In cazul actualului, nota finala a fost 7, nota compusa din analizarea relatiei cu : Justitia, trecutul, Siguranta nationala si serviciile secrete, presa si societatea civila, Guvernul, Partidele si Parlamentul, Prezidentiala. La acestea se adauga si notele pentru politica externa si economica.

Pentru a elimina subiectivitatea, tot in acelasi articol sunt plasate si pareri independente de politica ziarului precum si un sumar al evenimentelor importante la care a participat presedintele. Aici ar putea exista cateva reprosuri in privinta minimizarii importantei unor acuze aduse la adresa presedintelui adica acuza de imixtiune in problemele propriului partid si ale Guvernului si acuza de iresponsabilitate intr-o functie publica.

Trecand peste acestea, nota sapte este o nota relativ corecta desi se putea si mai putin. Daca am aplica aceleasi criterii la fostii presedinti nu cred ca ar trece vreounul admiterea in istoria presedintilor ce merita mentionati…

P.S : Cam ocupat zilele astea, deci scuzati articolele rare…

krossfire
 • krossfire

10 Comments

 • Mi-ai luat-o inainte. Si eu voiam sa zic de base. 😀 Oricum, eu zic ca merita 7 cu mentiunea “efort meritoriu”. La ce presedinti am avut pana acum ca republica, e best of! 😀

 • Hehe, stiam eu ca esti cititor infocat – Constantin.

  Lucianv – Da, merita…by the way : Eu nu am ceva foarte clar impotriva dictaturii 😀

 • Cu toţii or să rămână în istorie, vrem nu vrem.
  Totuşi, Băsexcu ne duce spr o dictatură de catifea. Deci merită mai mult de 5??

 • Eu cred că singura calitate pe care o are Băsescu e firea lui conflictuală (umorul lui e câteodată bun, câte-altă-dată e o hăhăială fără rost). Această fire l-a făcut să intre în război cu ghiolbanii, cu “oligarhii”, pe care i-a enervat foarte tare ca preşedintele statului să îi considere drept ceea ce sunt şi să îi arate cu degetul. Faptul că i-a scos din sărite pe toţi nemernicii (non-pedişti) – de la Năstase la Voiculescu, de la Norica la Vadim – e cel mai mare merit al său ca preşedinte, întrucât, vorbind despre aceşti ticăloşi, a trezit în oameni conştiinţa critică faţă de politicieni (conştiinţă care în perioada Năstase intrase în letargie).

 • Eu nu mi-am ascuns niciodata simpatia pentru Base. Imi place de mariner. Fata de nea nelu’, il prefer pe tov. Basescu. Sau poate pe Becali 😀 ?
  Da, sunt cititor infocat Cotidianul. Abia astept sa pot sa il citesc iar pe hartie 😀 . Mi s-a luat cu totul de citit stirile pe net. Vreau sa distrug planeta citind ziare pe hartie! 😀

 • Constantin : Vezi ca incet-incet si evenimentul si ziarele din trustul Ringier incep sa imite formatul Cotidianul. Pe moment doar pentru weekend la unele.

  Radu : Bine punctat calitatea de a spune verde in fata 🙂

 • Astept ziua in care Libertatea sa imite Cotidianul. Da, EVZ chiar a inceput sa imite cotidianul la greu… Ceea ce e bine 😀

 • De acord insa lipsa alternativelor te face sa privesti totul in perspectiva…oarecum.

 • Trist sa spui ca un presedinte de nota 7 (personal i-as da sub 5) e cel mai bun din ultima vreme. Raul asta mai mic devine din ce in ce mai scabros.

 • Da, iti vine sa dai foc Reichstagului.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *