Posturi romanesti de radio care merita

Nu imi dau seama daca va exista si o parte a doua a acestui post, dar presimt si o astfel de revenire, in cazul in care primesc feedback suficient. Multa lume nu asculta radio-urile (online sau pe frecventele aferente), desi isi sustine dragostea fata de muzica. Pentru ei si nu numai, voi aminti aici niste radio-uri care mi-au placut mult de tot (pe scurt, nu cred ca am timp sa scriu prea mult, si nici voi sa cititi) :

1. City FM

Site oficial : http:\\www.cityfm.ro

Frecventa : 106.2 FM (Bucuresti)

Logo :

img_logo.gif

Pe scurt : La Rock Comanda ! (slogan oficial) Un radio ce difuzeaza multa muzica buna (ati ghicit, in principal rock), de la glam-ul anilor 80, pana la NU-Metal francez (da, chiar am auzit asa ceva), de la piese ale unor trupe cu 10 fani pana la piese arhicunoscute, aici se pot asculta multe. Accentul cade insa pe rock-ul\ metalul popular si pe muzica veche , insa sunt destule emisiuni pentru a satisface si alte gusturi. (inclusiv ale celor ce prefera genurile aferente : blues, chiar jazz). Emisiunile in sine nu sunt destul de interactive si detaliate, pentru a mentiona un minus – site-ul este simplu si la obiect, dar putea fi mai interactiv (oricum, arata bine – ai si posibilitatea de a-ti alege muzica prin vot + anuntarea concertelor importante de rock din saptamana). Acum , dupa un minus , vine un mare plus : Concerte Live – On Air (Duminica, pe 08 Decembrie, la 16.30, va fi un concert live Byron, fostul solist de la Kumm)

2. Radio3Net

Site : http://www.radio3net.ro/

Frecventa : Exclusiv Online

Logo : Disponibil in format Flash, pe site. (in caz ca vreti sa-l puneti la link-uri)

Desteapta-te rockule ! Ce se mai poate spune despre radio3net ? Au un site excelent (desi putin cam incarcat), site ce contine nu numai activitatile legate de radio, ci si un live chat cu cei din emisie, sistem de vot, videoclipuri, filmari, concursuri , o banca muzicala (accesibila gratuit prin streaming – exista gruparea pe albume si pe subgenuri) , poezie (da, poezie) si …ati ghicit…multe altele. Florian Pitis si Lenti Chiriac – doua nume care nu mai au nevoie de nici o prezentare ! Ei si nu numai ei ajuta la promovarea muzicii de calitate in Romania. De bine : Multa muzica…foarte multa muzica + o groaza de optiuni pe site \ De rau : Emisiuni uneori plictisitoare, metalul devine uneori prea greu (nu ca m-ar deranja…dar apare si repetitivitatea , in cazul pieselor preferate de unii moderatori). Ar fi fost buna si o frecventa de emisie.

3. Radio Guerilla

Site : http://www.radioguerrilla.ro/

Frecventa : Diferita pentru diversele localitati – Harta localitatilor

Logo :

logo.gif

Eliberadio ! Ca sa nu monopolizez acest articol scriind exclusiv despre rock, o sa incerc sa diversific putin continutul, incluzand si Radio Guerilla in preferinte. Si aici muzica buna este pe primul loc, chiar daca nu predomina rock-ul, si chiar daca exista si mici scapari (ba chiar mai multe). Radio Guerilla se salveaza prin emisiuni. Site-ul, desi mult prea roz pentru gustul meu, este bine realizat – puteti folosi programul de acolo al emisiunilor, pentru a nu fi acuzat de ”influentarea audientei”. Si aici exista mult continut interactiv si posibilitatea de a-ti alege muzica. De remarcat este si explorarea unor subgenuri ale muzicii electronice, putin promovate la noi. (cluburile romanesti sunt amatoare de muzica house de categoria C).

Pana una-alta, bafta la ascultat !

Listening to : U2 & Greenday – The Saints are Coming ( e ceva bizar la cover – mixul asta)

krossfire
  • krossfire
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
radiocap

RFI ce-are???

micro21

http://www.radio24.ro / pop – rock in general

greenradio

http://www.greenradio.uv.ro e cel mai tare post de radio cu muzica under, tv-on-line, radio live, presa, doenloaduri, si multe altele. merita vazut

[…] @ 5:52 pm Tags: Gregorian, Muzica, radio, Smart FM Am mai scris cu mult timp in urma despre posturile romanesti de radio care meritau ascultate in opinia mea. De-atunci a trecut aproape un an : Guerilla aproape […]

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x