Nicolaescu ne iubeste

Alalteieri am primit un pliculet sigilat cu sigla ”Guvernul Romaniei”. Initial am crezut ca m-au gasit dar cand am vazut Ministerul Sanatatii am realizat despre ce era vorba : Despre mana duioasa a unuia dintre cei mai mari tepari de la ora actuala din Romania, Eugen Nicolaescu.

Domnul, sub o semnatura multiplicata ne asigura ca ”sanatatea noastra este cea mai importanta” si ne indeamna sa mergem la medic pe baza unor taloane care arata ca niste bonuri de masa gigantice. Primul talon asigura un control gratuit iar al doilea, talonul de analize, este utilizabil daca medicul de familie considera acest lucru necesar. Scrisoarea cu indicatii este cel putin ilara : Nu mancati inainte de analize ne spune absolventul de ASE Nicolaescu.

Initiativa, in ansamblu laudabila nu ne va feri de gafele si micile spagi dupa cum mi-au demonstrat-o doi colegi care chiar ”s-au verificat” prin iulie. In acest timp Ministerul Sanatatii semneaza contracte de zeci de milioane de dolari cu firme austriece pentru ”evaluarea starii spitalelor judetene”.

P.S : Postul asta a fost scris pe fuga asa ca voi arunca si ceva ”totally unrelated facts” – ieri noapte Valcea a trecut printr-una dintre cele mai nasoale furtuni pe care le-am vazut si recenta aparitie intr-un interviu a celor de la Linkin Crap ii face demni de parodia asta.

krossfire
 • krossfire

11 Comments

 • Asta e si problema…va iesi un popor sanatos si un ministru curat !

 • A facut destule gafe vizavi de profesia de medic incat sa se poata aminti ca e absolvent de ASE si ca nu are ce cauta in postul pe care-l ocupa. Un manager bun si cu experienta in domeniu ar fi fost Sorin Oprescu care din pacate este parte dintr-un partid foarte greu de luat in serios.

 • dacă te gândeşti că în momentul de faţă fişele de analiză sunt, adeseori, completate “după ureche”, de câte o asistentă plictisită, chiar şi în cabinetele particulare, cum va fi atunci când se vor vedea puse în faţa atâtor cereti de analize?
  să vezi ce popor sănătos o să rezulte din toată povestea asta! bine că avem bani şi ne permitem să plătim analize false pentru tot omul.

 • De ce de fiecare data cand se vorbeste de Nicolaescu trebuie precizat si ca este absolvent de ASE?! Un bun ministru trebuie sa fie in primul rand un manager excelent si abia apoi un profesionist desavarsit domeniul lui de activitate, si din cate stiu eu la medicina nu se studiaza managementul! Nu sunt fan Nicolaescu insa ma irita groaznic de tare ideile preconcepute.

 • Când nu suntem băgaţi în seamă, de ce nu suntem, când suntem, de ce suntem…

 • Indiferent cate gafe a facut, faptul ca este absolvent de ASE nu mi se pare un argument solid pentru a-l decalifica. Mai degraba as spune ca e o rautate gratuita.

 • Băi Krossfire, singurul lucru bun pe care l-a făcut Nicolăescu a fost de fapt şi cel (mai) criticat: atunci când l-a demis pe “competentul” fiu de general securist Oprescu dintr-una din numeroasele funcţii pe care le avea.
  În rest, sunt de acord cu tine. Ăsta nu e ministru al Sănătăţii, ci mai degrabă al Îmbolnăvirii (de nervi), că ne scoate din sărite pe toţi. Un parvenit şi-un bou.

 • Da, cunosc istoria lui Oprescu insa ca ministru al sanatatii consider ca ar putea fi mai competent, daca n-ar tine cu dintii de PSD si de trecutul sau.

 • pai Nicolaescu asta e incompetent rau …..nu e ministrul sanatatii…la cum conduce ministerul e ministrul mortii

 • Ar fi prea lunga discutia pe tema asigurarilor 🙁 (Si mai ales pe tema valabilitatii lor pe plan european)

 • nu pot spune ca-mi place Nicolăescu, ca e un superministru, dar nu m-as lega de pregatirea profesionala pe care o are. Asa cum zice si Placebo nu stiu cat, nu trebuie sa fi terminat medicina ca sa conduci acest minister al sanatatii. Observ ca se straduieste sa faca ceva, atat cat poate, pt. ca-l mananca medicii, care au clanul lor si unde nu poate patrunde nimeni. Sunt sigura ca dac-ar si fost sustinut de acest clan, s-ar fi facut mult mai multe lucruri in sanatate. Dar cum “corb la corb nu-si scoate ochii”, muuulta vreme ne vom lovi de un sistem sanitar nesanatos.
  Cat despre Oprescu, ca medic am inteles ca este bun, mi-e destul de simpatic, mi-ar fi si mai simpatic daca n-ar fi membru PSD si sunt convinsa ca ar fi avut mult mai mult credit din partea multora dintre noi daca nu s-ar fi bagat in politica. Cat priveste initiativa cu aceste fise sau cum s-or fi chemand ele, ca eu n-am primit inca, mi se pare buna. In acest fel, macar cateva analize ni le vom putea face gratuit, ca altfel trebuie sa platim totul.
  Ar fi mai bine, krossfire, daca ai initia o discutie despre sistemul asigurarilor de sanatate. Aici vad eu buba mare cat carul…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *