Google aselenizeaza

Am mai scris despre multiplele facilitati oferite de Google si in alte posturi, printre care si in aceasta analiza a programelului Google Sketch-up.

Despre Google Earth a auzit toata lumea , mai mult ca sigur. El si Worldwind (programul oficial NASA, ceva mai complex) utilizeaza imaginile furnizate de satelitii Landsat ce orbiteaza in jurul Pamantului pentru a recrea cat mai mult din planeta cu ajutorul engine-urilor 3D.

Incepand de pe 20 iulie , Google a relansat o harta mai deosebita pentru varianta online a Google Earth (Google Maps). Harta este tot o ”harta originala NASA” si a fost completata de informatii furnizate ulterior companiei Google. Hai ca tot nu v-am spus despre ce este vorba. Cum pe 20 iulie 1969 Americanii au pus bocancu’ pe luna, Google s-a gandit sa lanseze Google Moon, un fel de editie aniversara a Google Maps. Mini harta cuprinde regiunea ecuatoriala a lunii si cateva detalii despre aselenizari. Nu e mare lucru iar ideea lor de zoom maxim are drept rezultat un fel de cascaval explicativ.

lunar-map2.png

De remarcat faptul ca toate aselenizarile au fost marcate virtual , marcajele afisand si numele echiajelor respectivelor nave la clickare.

P.S : Daca nu va intereseaza postul asta, puteti citi mai jos…ma gandeam insa ca o plimbare pe luna ar merge la fix ca inlocuitor pentru cele 42 de grade de aici.

krossfire
 • krossfire

8 Comments

 • Inca imi e greu sa inteleg de ce Akismet te tot baga la ”spam” ­čÖü

 • Gata , l-am rezolvat.

 • ezist─â si google mars actually, o harta a ghici cui in diverse spectre de lumina (vizibil si infrarosu in fact), chiar si colorata in functie de altitudinea formatiunilor. Ezist─â marcate locatiile (ha, il enervez pe vlad aici) spacecrafturilor, etc.
  http://www.google.com/mars/
  daca vrei sa zbori prin Mariner Valley, te duci aici http://themis.asu.edu/valles_video, recomandat tot de google

 • ps iar eu:
  pe google moon incercati sa va duceti la rezolutie maxima

 • m=a spamuit si la google sketch up cred. Ma dadeam mare ca am templu ­čÖé

 • e posibil ca wp sa considere comentariile cu mai mult de un link spam. la mine le baga in asteptarea moderarii, dar poa’ sa mai dea si rateuri (cine stie cate rateuri d-astea au luat calea spamului la mine)

 • Ai o lacuna in text care pe unii s-ar putea sa ii deruteze. Google Moon nu s-a lansat pe 20 Iulie ANUL ACESTA, ci in 2005.

 • Era vorba de o relansare ­čÖé (In 2005 intr-adevar a fost lansata prima versiune, cu tot cu Easter Egg-ul ala cu schwaiterul)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *