Coveruri nesimtite – Partea a II-a

Promisesem o noua parte din seria ”Coveruri nesimtite”. Prefer sa tratez aici niste coveruri care m-au cam exasperat in ultima vreme sau de-alungul anilor mai ales ca majoritatea cu greu recunosc originalul in piesele astea. Voi incerca sa incorporez si ideea de a cauta coveruri mai putin cunoscute.

1.Sean Kingston – Me Love

Negrisorul asta obez imi distrusese deja urechile cu porcaria aia de piesa ”Beautiful Girls (suicidal)”. Nu era nevoie de Me Love pentru a-mi demonstra ca este un adevarat non-talent. Pe piesa in cauza, Mr.Kingston copiaza cu nesimtire D’yer M’aker (pronuntat Jamaica) de la legendarii Led Zeppelin si violeaza efectiv piesa mixand linia de chitara spre final cu un turntable nesimtit. Ce mi s-a parut amuzant a fost comentariul unui individ pe videoclip la YouTube – ”That’s the way of things man, some people take things and improve them”. Multumim Sean Kingston pentru ca ai ”imbunatatit” o piesa Led Zeppelin…

Led Zeppelin – D’yer Maker vs. Sean Kingston – Me Love

2.Vulture Industries – Blood Don’t Flow Streamlined

Asta ca tot eram la Led Zeppelin, nu de alta. Vulture Industries sunt o trupa noua si foarte apreciata pe sectorul avantgarde metal. Piesa de fata foloseste o un riff (o progresie mai degraba) pe pe piesa Dazed and Confused a celor de la Led Zeppelin si e cam nasol din moment ce ei ii citeaza pe Led Zep la influente dar nu si la piesa in cauza. Avand in vedere efectele folosite pe chitara si faptul ca ele au ajuns deja in uzul comun, am putea spune ca se foloseste mai mult sau mai putin legal una din multiplele tehnici dezvoltate de Jimmy Page.

Vulture Industries vs. Led Zeppelin (o pauza de cinci minute desparte rifful primei trupe de rifful celei de-a doua)

3.Cypress Hill – What’s Your Name, What’s Your Number

Imi amintesc ca prin 2004 aparuse si era destul de iritanta piesa asta a celor de la Cypress Hill. Era iritanta nu pentru ca Cypress Hill nu ar fi printre putinele trupe de hip-hop american digerabile ci pentru ca preluase linia de bass de la The Clash – The Guns of Brixton. Preluarea este urata din moment ce Tim Armstrong, responsabil cu beatul si bass-ul nu a dat deloc credit. Cypress Hill pot face mult mai mult…

Cypress Hill – What’s Your Name vs. The Clash – The Guns of Brixton

Voiam sa-l pun la ”honorable mentions” si pe maestrul Diddy cu cele doua coveruri, ala dupa Police (Every Breath I Take) si cele dupa Led Zeppelin (Kashmir) rebotezat ”Come with me” dar ce face omul ala numai onorabil nu e. In fine, desi nu a negat influentele (Jimmy Page chiar s-a coborat la a canta pe scena cu Diddy), Puffy tot un antihrist muzical ramane.

Acum, dupa ce v-am violat urechile m-am decis sa va las si cu putina muzica de calitate. Un show relativ recent al Deep Purple, cu domnul Morse la chitara. Iese destul de ok desi in intro schimba rifful :

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=h7xF51AFkys]

P.S : Incep sa cred ca perioadele in care nu faci mai nimic sunt de departe cele mai obositoare. Ajunge sa stii ca ai multe de facut pentru a nu face mare lucru.

krossfire
 • krossfire
 • Un simplu haiduc al cuvintelor.

11 Comments

 • P Diddy a recunoscut si n-a negat originea pieselor, chiar le-a cantat live cu Sting si cu Jimmy Page.

  Sean Kingston sux big time! vrea sa fie asa, dulce, incat imi provoaca greata. bleah!

 • Da, stiu…voiam aseara sa dau un edit cu modul in care s-a umility J.Page cantand pe scena cu Diddy (la fel si T.Morello de la RATM, un chitarist neglijabil pe langa Jimmy Page care la randul lui a samplat Kashmir).

  Cred ca nu o sa mai pot raspunde la comentarii o perioada desi sper sa nu fie cazul.

 • Bai poate ca sunt eu doar fan excesiv dar varianta Cypress Hill chiar si daca e furata tot suna bine. Oricum samplingul in hip-hop e o chestie de baza. Ok poate ca ar fi trebuit sa dea creditele dar produsul final e o reusita spre deosebire de celelalte exemple. Adica totusi nu e aceeasi situatie Vanilla Ice/Queen.

 • Ti-am zis, ii gasesc digerabili si chiar ok pentru un party si chiar ascultare libera. Asta inseamna mult venind de la un tip ale carui singure tangente cu hip-hopul au fost Lordz of Brooklyn si Outkast…of course, am ascultat si altele dar nu foarte mult timp.

  P.S : Scriu de la cineva..damn…

 • La Sean Kingston n-aş zice “copiază cu nesimţire”, am înţeles că Led Zeppelin sunt totuşi creditaţi. Că rezultatul e o porcărie, sunt de acord.

  Oricum, nimeni de aici nu reuşeşte să atingă nivelul lui Cătălin Arabu, care ne oferă cel mai bengavles exemplu de ciordeală nesimţită după Led Zepp:
  http://www.youtube.com/watch?v=TCYRNbtX_2c&eurl – click, dacă ai stomacul tare!

 • Aoleu…ce violeaza asta melodia !

 • Pe Sean Kingston l-aş ucide. Sincer.

 • Uneori si cand crezi ca ai facut totul, de fapt nu ai facut nimic. 🙂

 • grasunul e mic, incearca si el sa se faca cunoscut, am vazut ca a cantat si cu natasha bedingsfield, multi fura asta-i adevarul se pare ca si cei de la Eurovision au cam “crackuit” piesa de undeva, ma refer la romanasii nostri 🙂

 • initial am crezut ca cypres au copiat modern talking, dar acolo era alt punchline

 • Tot in stilul ala era facuta piesa dar in Guns of Brixton e cam aceeasi treaba.

2 Pingbacks

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *