Masters of Horror – Recenzia 3

M-am gandit sa grabesc putin lucrurile la recenzia asta pentru ca vreau sa postez un nou ”Best Of Krossfire” pentru a putea posta si un ”Best Of” general. Serialul ”Masters of Horror” printre singurele horror-uri ok facute in ultima vreme, a mai ”suferit” cateva recenzii din partea mea, drept pentru care suntem acum la a treia recenzie a primului sezon, de altfel si ultima. Ultimele episoade fac toti banii pe care noi n-o sa-i dam…

Aici puteti citi descrierea si aprecierile cu privire la episoadele prcedente.

9.The Fair Haired Child

Regizor : William Malone (Feartdotcom, The Creature )
Aparitii Notabile : Lori Petty (Cryptid, CSI, Star Trek : Voyager, Free Willy)

Descriere :
Cred ca The Fair Haired Child a fost unul dintre episoadele ”de bine” ale seriei. A fost turnat in stilul curat al horrorului american continand cele trei elemente care au consacrat genul : exploatarea misticului, aparitia unei creaturi , nevinovatii prinsi la mijloc.
O fata retrasa si destul de antisociala este rapita de un cuplu straniu si dusa intr-o casa izolata. Aici este aruncata intr-un beci alaturi de fiul cuplului…fiu ce ascunde un ”deep dark secret”. As putea da mai multe detalii despre actiune, pentru ca in Masters of Horror se stie : finalul face toti banii. Va las totusi curiozitatea vie.
Nota :
9.0/10 (Merita urmarit, mai ales daca va era dor de un ”clasic”)

Ohhh…Look at the cute little fella !

300px-fairhairedchild3.jpg

 

10.Sick Girl

Regizor : Lucky McKee (May, The Woods)
Aparitii Notabile : Angela Bettis (Girl Interrupted, Bless The Child, Carrie, May, Scar)
Descriere :
Inca unul episod notabil. Probabil producatorii au pastrat ce era mai bun pentru finalul primului sezon. Despre regizor nu se pot spune prea multe, insa despre viziunea sa da. Personajele sale, retrase si obsedate reusesc sa treaca granita dintre profan si mistic. Ida, profesoara de biologie, lesbiana si obsedata de ganganii se indragosteste de o tanara la fel de retrasa care o la randul ei o iubea in secret. Romanta se transforma in instinct cand intervine o insecta bizara…
Nota : 8.7/10 (And they keep on comin’…)


11.Pick me up

Regizor : David J. Schow (Scenarist : The Crow, Critters , Leatherface)
Aparitii Notabile : Michael Moriatry (Law and Order, Find Your Way Home, Bang the drum slowly)
Descriere :
Trebuie sa recunosc…episodul asta fost amuzant intr-un mod destul de sinistru. Nu intra chiar la categoria horror, insa merita vazut. Un ucigas care facea autostopul si-i ucidea pe cei care aveau ghinionul de-l lua si un sofer care ucidea autostopisti se intampla sa faca o obsesie pentru aceeasi victima. Spre ghinionul lor, victima nu era la fel de tembela precum celelalte, fiind deja o victima cu experienta (trecuse printr-un divort). Finalul este o culme a umorului negru.

Nota : 8.5/10 (Dragutel)


12.Haeckel’s Tale

Regizor : John McNaughton (Homicide, Henry : Story of a Serial Killer) dar pe baza unui scenariu de Mick Garris (Coordonatorul seriei, vezi episodul Chocolate din recenzia trecuta)
Aparitii Notabile : John Polito ( Highlander, The Crow, The Big Lebowski, Barton Fink)
Descriere :
Daca in Chocolate Mick Garris a cam dat-o in bara, Haeckel’s Tale este un episod fainut, desi la randul sau abuzeaza de doua clisee : sexualitatea debordanta a femeilor tinere si zombiile. Cam la asta se rezuma si plotul de altfel. Un om care vrea sa-si invie nevasta decedata recent aude o poveste sinistra de la chiar vrajitoarea la care dorea sa apeleze. Episodul este bazat pe o poveste a lui Clive Barker si finalul, ca de obicei, face toti banii. (Desi e previzibil)

Nota : 8.5/10 (Nice…again)

 

haeckelstale025fs.jpg

 

13.Imprint (DVD Only)

Regizor : Takashi Miike (Dead or Alive, The City of Lost Souls, Pandora)
Aparitii Notabile : Billy Drago (The Hills Have Eyes, Desert Rose, Cyborg, Delta Force)
Descriere :
Regizorul este destul de cunoscut in gen, filmul are o aparitie notabila si totusi episodul asta nu ajuns niciodata la tv (probabil ca v-ati prins si singuri, insa acum vine intrebarea…). De ce n-a ajuns niciodata la tv ? Pentru ca, in ciuda plotului interesant, Imprint este un episod care va poate intoarce stomacul pe dos in mai mult de trei secvente. Ce e cel mai scarbos in episod ? Ei bine oamenii…ei sunt cei mai scarbosi in episodul asta ! Nu stiu daca e vorba de grotesc efectiv sau de natura umana in cele mai multe cazuri. Episodul incepe cu povestea unui jurnalist american ce isi cauta o fosta iubita, o prostituata japoneza fata de care avea o promisiune si ajunge pe o bizara insula-bordel unde intalneste niste personaje la fel de bizare…si evident scarboase. (Pregatiti-va pentru femei desfigurate, ace infipte-n unghii si vise grotesti)

Nota : 8.3/10 (E totusi interesant, bazat pe o idee destul de originala si se vede amprenta regizoriala, dar nu va luati prea mult popcorn pentru ultima jumatate de ora)

P.S : Si cam asta-i tot cu primul sezon MoH…o sa mai vina recenzii si la al doilea sezon, dar dupa Best Of. Vizionare placuta si ”fiori pe sira” !

 

krossfire
  • krossfire
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
cris25

Am auzit si chiar citit despre seria “Masters of Horror”. Sunt un mare fan al cultului horror (filme si literatura), iar faptul ca regizorii episoadelor sunt (din nou) foarte cunoscuti in bransa, ma face fff curios sa achizitionez seria (seriile) pe DVD..Si acum vine intrebarea..de unde?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x