Cu un an si cateva luni in urma facusem trecerea pe wordpress si o luasem ”de la capat” cu blogul. De-atunci ma hotarasem sa merg pe deviza ”Fiecare este liber sa comenteze atata timp cat nu foloseste un limbaj inadecvat”. Nu mi-am propus niciodata sa elimin comentariile care intretin schimbul de replici acide dintre utilizatori. Le gasesc vitale pentru libertatea cititorilor in conditiile in care limbajul folosit este adecvat.

In ultima vreme Akismet tinde sa modereze cu ”manie proletara” o serie de bloggeri cunoscuti care-mi scriu pe blog (Demaio, DonMaxx, Baghy, Bovane…), lucru ce ma irita la culme. In afara de asta, exista multe comentarii de guests moderate chiar daca nu ofenseaza pe nimeni.

Trecand peste automatismele wordpress-ului, o sa enumar aici niste motive pentru care un comentariu ar putea fi moderat intentionat, de mine :

-Limbajul obscen : Una e sa arunci o injuratura intr-un post sau un comment si alta e sa nu te poti exprima altfel. Incoerenta limbajului este un semn al incoerentei gandirii.
-Comentariile cu exces de slang de Yahoo : Va dau ignore pe mess , va tai comentariile si aici. ”Este k e korekt ?”
-Acuzatiile de plagiat : Pana acum am taiat vreo 7-8 comentarii de genul -”Ahh..iei si tu de pe wikipedia si te dai mare”. Genul asta de imbecili nici pana acum nu au realizat ca se poate cauta cu Google inainte de a aduse acuzatii. Lipsa oricarei dovezi in sprijinul unei acuzatii de plagiat se pedepseste cu ban pe IP, pentru simplul motiv ca impotentii intelectual ma enerveaza.
-Orice acuzatie nefondata sau orice comentariu in stilul ”smart ass” din partea unor oligofreni din categoria asta . N-am ajuns sa-mi dea lectii de teorie muzicala ascultatorii de metalcore intre 10 si 12 ani…
-Comentariile de gen ”Esti cel mai varza blogger”, pentru ca e usor sa strigi din fundul colibei spre vila vecinului si comentariile neargumentate de gen ”Esti cel mai bun blogger” (in conditiile in care respectivul nici nu-mi citeste blogul), pentru ca nimanui nu-i plac lingaii.
-Favoritele mele : Amenintarile ! Este genial cand un pustiulache, sub (crede el) protectia anonimatului ameninta cu tot felul de fraze gen Mircea Badea. Acum o saptamana am sunat un geniu pustiu din asta, care nici macar anonymizer pe un proxy nu stia sa-si puna. I-am spus ca sunt de la o asociatie a bloggerilor care a constatat contraventii. Faptul ca facea pe el de frica la o acuzatie atat de imbecila mi-a aratat ca avea maxim 12-13 ani. Mai am unul pe lista , care facea pe desteptul in cadrul rubricii ”Despre mine”. Stiu care-i este providerul de net si stiu in ce bloc locuieste, multumita primei informatii. Uneori trebuie sa mai scapam de genul asta de frustrati.

P.S : Scuzati defularea, dar uneori si genul asta de posturi este necesar. Oricum, voi scrie mai des, dupa cum s-a observat in ultima vreme.