Nu are rost sa insist asupra articolelor precedente din blog despre ”cultura messenger”. Le cautati si voi daca va roade curiozitatea. Pana una alta, Constantin a tinut sa-mi atraga atentia asupra izvorului nesecat de prostie care este site-ul www.statusuri.net. Are un articol fain pe tema, deci il puteti consulta.

Multa lume se intreba de unde au inspiratia pustiuletii astia idioti sa-si arunce citate celebre in status (fara a le atribui) si de a alatura manelistic cuvinte. De pe net , de unde altundeva…

E vorba de un intreg efort creativ si de o prostie adusa la nivele fenomenale. Vorbim de un fenomen social. Imbecilii care imputeau peretii si orele de limba romana cu dejectiile lor cvasiintelectuale acum compun statusuri. E mai rentabil, nu ? Universul lor liric se invarte in jurul catorva neologisme (pentru ei) , al lui Mihai Eminescu si a slangului de mIRC.

Lasand la o parte artistii cu inima zdrobita care-si compun singuri eposurile din status, exista oameni care prefera sa apeleze la niste profesionisti precum cei de pe site-urile de statusuri. Daca nu va vine a crede ca in lista voastra, oamenii din grupul ”random idiots” se inspira de-aici, ia sa va dau niste exemple de eros manelistic de pe niste site-uri similare cu sus amintitul site. (Statusuri.net a fost tratat pe larg de Constatin, deci il voi ignora)

1.Statusuri.ro face greseala de a lasa utilizatorii sa-si verse surplusul creativ prin comentarii aprobate de moderatori (yeah right). Chipurile, ce vedem pe site este ”selectie” :

Cand iti va fi dor de mine, aminteste-ti un singur lucru… ma-i lasat sa plec – Din ciclul pronumele personal ”ma”.

InH ViAtZa Ai MhAy MoOlThZy DuJmHaNi DeChAtH PrIeThEnI J NiChI PrEtHeNhIi NhU JtYy DhAcHA Iz AdEvArAtZy !!! – Sunt emotionat pana la lacrimi…statusul asta nu numai ca e superb, dar iti ofera si un tutorial : ”Swahili pentru incepatori”.

-Unii se simt napaditi de constipatia poetica si ne uimesc cu versuri ca :
Numai u esti minunea din viatza mea…
Te urmez pretutindeni k pe o stea…
Ma faci sa ma simt k o zeitza…
Doar u esti destinul meu…
Q tine am curajul sa infrunt ce e rau…:x

Mai lipseste un ”Hep – heeee” si gata hitul lui Guta !

I hate the angels, I hate the sun, I hate the world, I hate this fu*kin’ life, but I LOVE YOU! – Profund, profund…stiati ca se invata mai nou engleza din clasa I ?

Cand linistea se lasa,in noptile senine…un dor cumplit m.apuk si ma gandesk la tine… As putea completa cu : In cartier viata e grea, dar numai tu esti tar** mea…

De mentionat aici ar fi si un comentariu de la guestbook : ”Super tare … eu una pierd ore in sir pe net pe la statusuri … Mdeaaa…superi tari “unele”! Pwwps`z male & doolceee . Lira Indyanka” – Pai vezi fata ? De-aia nu pui tu mana pe carti, ca te uiti la statusuri…si se mira lumea ca nu iti poti folosi gura pentru vorbire articulata.

2.Statusuri-mess.com sunt mai finuti : ei doar copiaza de pe alte site-uri si mai arunca 2-3 perle de intelepciune pe alocuri. Selectez si de la ei :

Inima mea e rupta in doua … jumatate din ea e inca la tine , dar ce pacat ca nu mai suntem impreuna … – Acesta a fost un mesaj de dincolo de mormant si v-a fost adus de casa de pensii private Aviva.

Ce frumosi sunt ochii tai albastrii, cand pictez totul in negru si suspin in noapte fara sa te stiu aproape … – Ochii tai albastriii.iiii..iii nu se prea vad de cand am inceput sa pictez in cacaniu toaleta parintilor tai.

Mi-ai furat inima si ai luat-o cu tine … m-ai lasat undeva, de unde nu mai pot privi, de unde nu mai pot scapa! Ajuta-ma si tine-ma in brate … – Auzi bai boule, vrei sa cobor acolo unde esti tu si de unde nu mai poti scapa, ca sa te iau in brate ?

Te-am iubit candva dar tu ai stricat tot si acuma nu mai vreau sa stiu nimic de tine – Bun, asa si ? De ce ii intereseaza pe restul de 200 de idioti de la tine din lista chestia asta ? Si mai ales : De ce ai nevoie de un site de statusuri ca sa exprim o fraza care pluteste in vocabularul fundamental al limbii romane.

Vata de zahar?NU…Sirop de capsuni?NU…Ciocolata?NU…Nu pot gasi nimic atat de dulce ca tine! – Poti spune pe litere ”diabet” ?

In fond, ce te poti astepta de la un site care-ti spune ca vei gasi ”statusuri belea, statusuri betoane” din primul post ?

3.Statusuri.blogspot.com tine din start sa isi defineasca principalul target : tampitii. Blogul se deschide cu un ghid pentru aplicarea unui status : Pai selectati textul pe care vreti sa il puneti la status ,dati copy la el (Click dreapta sau CTRL+C ) apoi la status da-ti CTRL+V (Paste ) . Iar observam un timp verbal pe care-l voi boteza ”prefectu’ simplu’ ” si care aici se manifesta prin forma ”da-ti”. Textul continua cu o superba dezvoltare pe tema ‘‘nu pune-ti www ca am pus eu” dar o veti descoperi si singuri daca sunteti curiosi. Baiatul care detine site-ul are grave probleme cu punctuatia, sau cu lipsa ei. Si stiti ce-i mai interesant ? Ca pe site-ul ala veti gasi 10 posturi in care vorbeste despre cum va pune statusuri si doar vreo 7-8 statusuri copiate fara atribuire. Way to go !

Gata, plec sa-mi deschid afacere cu statusuri. Il iau si pe Constantin. O sa incep chiar din seara asta : ”Ochii tai, privirea ta…ca un inger se face si ploaie in mii de boocatzele”. Merge ?

P.S : Da, n-am uitat de articolul ala cu evolutia hip-hopului romanesc…